Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2 - 16 juli 2007

Dinsdag 17 juli 2007:

Radio 2 Zomerfestival: Robbie Williams in Paradiso (1998)

Robbie Williams is dinsdag 17 juli dagartiest in het Radio 2 Zomerfestival. Hoogtepunt is de uitzending tussen 22 en 23 uur van een van de eerste soloconcerten die Williams in Nederland gaf, op 10 december 1998 in Paradiso.

De Britse zanger had in 1995 de boysband Take That verlaten. Zijn pogingen om een succesvolle solocarrière op te starten verliepen moeizaam, het feesten ging hem beter af. Met de singles 'Angels' en 'Let me entertain you' sloeg hij de weg naar betere tijden in. En twee maanden na het verschijnen van zijn tweede soloplaat I've been expecting you in oktober 1998 was Paradiso eigenlijk al veel te klein voor de hordes meisjes die de sexy entertainer graag live wilden meemaken.

De opnamen die Marc Stakenburg dinsdag presenteert zijn destijds gemaakt door de KRO.

Radio 2 zet deze zomer negen weken lang dagelijks een andere artiest centraal.

Hoogtepunt is iedere dag de uitzending tussen 22 en 23 uur van unieke liveopnamen van telkens een andere dagartiest. Marc Stakenburg verzamelde in de archieven van onder andere de VARA en de KRO bijzondere oude en fraaie recente concertopnamen.

Tussen 2 juli en 31 augustus zijn concerten te horen van onder meer Elvis Costello, Doe Maar, , R.E.M., Charles Aznavour, Bløf en Jamie Cullum. De volledige lijst van 45 dagartiesten staat op www.radio2.nl.

Gedurende de dag wordt in elk programma een aantal nummers gedraaid van de dagartiest. Popdeskundige Leo Blokhuis speelt verspreid over de programma's Ontbijtradio, Gouden Uren, Tijd voor Twee, Schiffers.FM en Knooppunt Kranenbarg een popquiz over de dagartiest.

De programma's haken bovendien op andere manieren in op de dagartiest: Ontbijtradio presenteert dagelijks een column, Gouden Uren heeft een quiz, Schiffers.FM de Muziekpuzzel en Knooppunt Kranenbarg de Top 3 van de dagartiest.

www.radio2.nl