Gemeente Den Haag

De riolering in de Mauritskade, de Koninginnegracht en de Prinsessegracht is ruim 80 jaar geleden aangelegd en is aan vervanging toe. Het rioolwerk wordt in 2 fases uitgevoerd en start 17 juli in de Mauritskade. Het totale werk duurt tot eind 2007.

Werkzaamheden
Voorafgaand aan het rioolwerk maken ENECO-gas, het Duinwaterbedrijf Zuid-Holland (DZH) en KPN van de gelegenheid gebruik om in de Mauritskade (tussen de Parkstraat en de Hooikade), delen van het leidingnet te saneren.

Vervolgens wordt vanaf 17 juli het riool in de straat vervangen. Het werk in de Mauritskade wordt afgerond met nieuwe bestrating in de stoepen en parkeerhavens. Ook wordt het wegdek opnieuw geasfalteerd. De werkzaamheden in de Mauritskade duren tot half oktober 2007.

Half augustus 2007 starten de rioolwerkzaamheden in de Koninginnegracht en de Prinsessegracht (tussen Javastraat tot de Korte Voorhout). Bovendien worden er in deze periode ook vrijliggende fietspaden in de Dr. Kuijperstraat aangelegd.

Omleidingen
Vanaf 16 juli 2007 is de Mauritskade (tussen de Parkstraat en de Koningskade) in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer. Een omleiding wordt met borden aangegeven. Bestemmingsverkeer blijft wel mogelijk, maar kan wel enige hinder ondervinden Deze maatregelen duren tot eind september 2007.

Voetgangers kunnen tijdens alle werkzaamheden zonder grote problemen woningen en bedrijven bereiken.

Parkeren
Tijdens de werkzaamheden kan niet iedereen bij zijn of haar woning parkeren. Houders van een parkeervergunning met gebiedscodes 04, 07 en 70 kunnen daarom van zondag 1 juli 2007 t/m vrijdag 29 februari 2008, ook parkeren op Plein 1813 en enkele omliggende straten en in de Nassaubuurt.

Meer informatie
Meer informatie over deze en ander rioolwerkzaamheden in de stad, is te vinden op www.denhaag.nl/riolering