Laura Janssen naar Van Rossem Advocaten


Strafrecht specialist

AMSTERDAM, 20070716 -- Mr. Laura Janssen, strafadvocaat in spraakmakende zaken als de Ketchupzaak uit 2004 en de Maagdenhuisbezetting van 2005, treedt per 16 juli 2007 in dienst bij Van Rossem Advocaten, Amsterdam.

[foto van Laura Janssen] Laura Janssen - advocaat sinds 1997 - was voorheen werkzaam bij Loyens&Loeff en Böhler Franken Koppe Wijngaarden. Van Rossem Advocaten is verheugd dat Laura Janssen de strafsectie komt versterken. De advocaten uit de strafsectie van Van Rossem verdedigden onder meer cliënten in zaken als de Hofstadgroep, Schipholbrand en Claudia Melchers. Het kantoor telt inmiddels 16 advocaten waaronder vijf strafrechtadvocaten.

Algemene strafpraktijk en zaken voor activisten
Laura Janssen voert een algemene strafpraktijk en staat particulieren bij die met politie en justitie in aanraking komen vanwege de meest uiteenlopende verdenkingen: geweldsdelicten, vermogensdelicten, zedenmisdrijven of misdrijven gepleegd door activisten. In de Ketchupzaak verdedigde Laura Janssen twee activisten die de toenmalige Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie, Verdonk, bespoten met ketchup uit onvrede met het gevoerde beleid. Tevens stond Laura studenten bij die werden vervolgd voor de bezetting van het Maagdenhuis in Amsterdam in 2005. Deze bezetting betrof een protest tegen de plannen van toenmalig staatssecretaris Mark Rutte om o.a. het collegegeld na vijfeneenhalf jaar studie te verhogen.

Over Van Rossem Advocaten
Van Rossem Advocaten bestaat sinds 1991 en is een middelgroot advocatenkantoor gevestigd te Amsterdam. Het kantoor biedt juridische dienstverlening aan bedrijven en particulieren. Naast het strafrecht bevindt Van Rossem advocaten zich op het terrein van het intellectueel eigendomsrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht, en kennismigranten. Voorts biedt het kantoor ook diensten op het gebied van mediation, legal audit en legal project management. Zie voor meer informatie www.vanrossem.nl, email obrien@vanrossem.nl of bel Monica O'Brien op 020 5312000.


Vragen kunnen ook gesteld worden aan mr Laura Janssen
email: laura.janssen@vanrossem.nl

Foto Laura Janssen http://www.vanrossem.nl/images/fotoljanssen.jpg