Gourmet brengt nieuwe knoflookvariant op de Nederlandse markt


Senshyu knoflookstengels - knoflook maar dan anders...

GROOTEBROEK, 20070716 -- Senshyu knoflookstengels groeien als knoflookbloem boven de grond. De frisgroene stengels worden bij een lengte van circa 28 cm geoogst en zijn direct klaar voor gebruik in de culinaire keuken. Gerechten krijgen naast een smaakvol aroma, ook een kleurrijk uiterlijk. Kortom een knoflook-variant met ongekend veel culinaire en decoratieve mogelijkheden.

Hoe te gebruiken?
Eenvoudig en geheel te gebruiken; even afspoelen en fijn snijden. Rauw zijn de stengels heerlijk in salades, rauwkost, soepen en sauzen. Meegebakken of meegestoofd geven ze een subtiele smaak aan vlees, kip en vis. Ook in Oosterse gerechten mogen ze niet ontbreken.

Hoe te bewaren?
In de hersluitbare verpakking zijn de knoflookstengels in de koelkast ruim een week houdbaar. Bijkomend voordeel is dat deze knoflook nagenoeg geen geur afgeeft in de koelkast.

Gezond?
Niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook nog eens heel gezond. Naast de culinaire eigenschappen worden de Senshyu knoflookstengels daarom ook zeer gewaardeerd om de vermeende geneeskrachtige eigenschappen, waaronder: bloed zuiverend, bloeddruk verlagend en cholesterol verlagend.





Gourmet BV