Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Online spel haalt kinderen achter computer
vandaan om buiten te spelen

Splat Kanon zorgt voor veel nattigheid en buitenspeelplezier

Rotterdam, maandag 16 juli 2007 - Vandaag introduceert de OMO Buitenspeelbond het Splat Kanon; een speelkanon dat met natte sponsen schiet en dat online bestuurd kan worden. Kinderen kunnen de sponsen opvangen met een helm die op een vergiet lijkt, waardoor ze flink nat worden. Het kanon staat van 16 tot en met 22 juli in de Linnaeushof in Bennebroek, de grootste speeltuin in Europa. Via www.buitenspeelbond.nl kunnen alle kinderen in Nederland meedoen en 3 minuten lang natte sponsen afvuren op de kinderen in de speeltuin. Het doel van het Splat Kanon is om kinderen die veel tijd achter de computer doorbrengen naar buiten te krijgen.

Kinderen genieten van het Splat Kanon. Dit nieuwe, natte spel van de OMO Buitenspeelbond laat online kinderen zien hoe leuk het is om buiten te spelen. Het Splat Kanon is te bedienen via www.buitenspeelbond.nl Fotograaf: Michel Porro

"Uit onderzoek blijkt dat, als kinderen binnenshuis spelen, ze over het algemeen passief zijn. Kinderen zitten tegenwoordig met name veel achter de computer. In de top 3 van activiteiten die binnenshuis worden gedaan, wordt het spelen van computerspelletjes en internetten door respectievelijk 70% en 65,2% van de kinderen genoemd. Het Splat Kanon als online spelvariant duurt maximaal drie minuten en is een goede manier om deze kinderen te bereiken. Nadat ze de laatste spons hebben afgevuurd, ontvangen ze per e-mail de huis-tuin-en-keuken buitenspeelversie van het Splat Kanon waarmee ze het direct zelf buiten kunnen spelen. Op deze manier streeft de Buitenspeelbond ernaar om ook online kinderen aan te sporen naar buiten te gaan", aldus Wendy Kakebeeke van de OMO Buitenspeelbond. Het Splat Kanon past binnen de visie van de OMO Buitenspeelbond om buitenspelen op een bijzondere wijze te stimuleren.

OMO Buitenspeelbond
Uit hetzelfde onderzoek van de Buitenspeelbond blijkt dat kinderen de afgelopen twee jaar minder zijn gaan buitenspelen. In 2005 bleek al dat Nederlandse kinderen relatief weinig spelen en veel binnen zitten, terwijl buiten spelen en daarbij vuil worden goed is voor de ontwikkeling van kinderen. De OMO Buitenspeelbond, die inmiddels ruim 290.000 leden telt, ontplooit verschillende activiteiten die tot doel hebben kinderen en hun ouders te stimuleren meer (buiten) te spelen, zoals het jaarlijks Nederlands Kampioenschap Buitenspelen en het versturen van e-mails op woensdagmiddag met een nieuwe buitenspeeltip.

________________________
Bron: onderzoek OMO Buitenspeelbond, 'Kinderen spelen minder buiten', 2007

Einde Bericht


---

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht