Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 15 juli

* INBRAAK IN RESTAURANT
OUDDORP - In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Weststraat. Rond kwart over drie bleek een ruit te zijn vernield. De winkel werd gedeeltelijk doorzocht, vermoedelijk zijn de inbrekers gestoord tijdens hun inbraak. Mocht u getuige zijn geweest van de inbraak of over andere informatie beschikken die betrekking kan hebben op deze inbraak, belt u dan met de recherche van district De Eilanden, telefoonnummer 0900-8844.


* BEVEILIGER HOUDT VERNIELER AAN
OOSTVOORNE - Een beveiligingsbeambte hield in de nacht van zaterdag op zondag, op heterdaad, een 23-jarige inwoner uit Oostvoorne aan. De beveiliger zag dat de man rond kwart voor drie de ruit van een Pizzeria aan de Goudhoekweg vernielde. Na een kort achtervolging werd de verdachte aangehouden en overgedragen aan gewaarschuwd politiepersoneel.


* INBRAAK IN KELDERBOXEN
De politie van het district Rotterdam-Centrum stelt een nader onderzoek in naar de inbraak in diverse kelderboxen en een school gevestigd aan de Mariniersweg. In de nacht van zaterdag op zondag werd rond tien voor zes een inbraak gemeld. Na onderzoek in de academie werd een lege kassalade op de grond aangetroffen. Eveneens bleek in de nabij gelegen kelderboxen te zijn ingebroken. Nog onbekend is of er uit de kelderboxen ook daadwerkelijk iets is ontvreemd. Wel werden diverse deuren geforceerd.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS

Politiepersoneel van district Noord hield in het weekeinde drie verdachten aan die zonder rijbewijs in een auto reden. Op de Bergweg werd zaterdagmiddag rond half vijf een 21-jarige automobilist uit Baarn bekeurd. Hij verleende geen voorrang aan overstekende voetgangers op een voetgangersoversteekplaats en werd staande gehouden. Tijdens het onderzoek dat volgde bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs, was de auto niet verzekerd en bleek de APK-keuring niet meer geldig. Een 28 jarige Rotterdammer liep zaterdagavond rond negen uur op het Noordplein tegen de lamp. Surveillerend politiepersoneel zag de man in een auto rijden, waarna zij hem controleerden. Ook hij bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Dit zelfde overkwam een 26-jarige Rotterdammer. Ook hij reed in zijn auto in de nacht van zaterdag op zondag over de Bergweg toen hij rond half twee werd gecontroleerd. Tijdens deze controle bleek dat hij geen rijbewijs had en ook nog teveel alcohol genuttigd had. Tegen alle drie de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. De voertuigen zijn in beslag genomen.


* SNELHEIDSCONTROLE GEHOUDEN; RIJBEWIJS INGEVORDERD

Politiepersoneel van district Feijenoord-Ridderster hield, om de verkeersveiligheid te bevorderen, zaterdagavond een snelheidscontrole. Deze snelheidscontrole vond op de Colosseumweg plaats met behulp van de laserpatrol. Rond half elf werd een 25-jarige Rotterdammer 'geklokt' met een snelheid van 113 km/uur, waar de toegestane snelheid 50 km/uur is. De man bleek tijdens de controle in het geheel niet in het bezit van een rijbewijs. Rond kwart over elf passeerde een 20-jarige Rotterdammer met dezelfde snelheid het controle punt. Ook hij kon direct zijn rijbewijs inleveren. Zeven andere automobilisten werden eveneens bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid.


* DRIE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL PINPAS

Politiepersoneel van de afdeling Jeugd van het district Rotterdam-West
hield zaterdagavond rond negen uur, drie Rotterdamse jongens aan van 12, 13 en 13 jaar oud. Eén van de dertienjarigen had geld gestolen van zijn 21-jarige buurvrouw. Vervolgens zijn vrienden uitgenodigd voor een gezellige middag waarna het drietal naar de film ging en een bezoek bracht aan een snackbar. Bij thuiskomst werd het drietal aangehouden en ingesloten.


* ANPR-CONTROLE GEHOUDEN
OVERSCHIE - Politiepersoneel hield zaterdagmiddag en -avond, samen met personeel van de douane, de gemeente- en rijksbelastingen, een ANPR-controle. Op de Schieveensedijk werd tussen half vier en half twaalf gecontroleerd. Door politiepersoneel werd 714 euro aan openstaande boetes geïnd en werden 28 bestuurders bekeurd voor diverse verkeersovertredingen. Door personeel van de douane werd een BPM naheffing van 12.000 euro gedaan. Door de gemeentelijke belastingdienst is 4.811 euro gevorderd en zijn 7 auto's in beslag genomen. De rijksbelastingdienst vorderde 234.838 euro en legde eveneens op 7 auto's beslag.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR OPENLIJKE GEWELDPLEGING

SCHIEDAM - Politiepersoneel van district Waterweg-Noord hield zaterdagavond rond half acht een 40-jarige Schiedammer aan. De man was betrokken bij een vechtpartij tijdens het Maasboulevardfeest waarbij een 35-jarige Schiedammer licht gewond raakte. Omdat de verdachte zich tijdens zijn aanhouding verzette werd door politiepersoneel gebruik gemaakt van peperspray. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij.


* AUTO'S VERNIELD
SCHIEDAM - Politiepersoneel stelt een ander onderzoek in naar de vernieling van acht auto's en diverse ruiten aan de Zwaluwlaan. Zaterdagmoren werd rond half zeven door een medewerker van een autobedrijf aan surveillerend politiepersoneel gemeld dat diverse auto's waren vernield. Nadat een onderzoek was ingesteld trof de politie 8 auto's aan waarvan diverse ruiten waren vernield. Tevens bleek de ruit van de garage van het autobedrijf te zijn ingegooid. Ook bleek een ruit van een naastgelegen bank te zijn vernield. Door de benadeelden is aangifte gedaan.


* GRAFFITISPUITERS AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel hield in de nacht van zaterdag op zondag vijf Rotterdammers aan die kort ervoor graffiti-tags hadden gespoten op de GGD post aan de Capelseweg. Rond vier uur werd gemeld dat er graffiti werd gespoten door de inzittenden van een blauwe Peugeot. Aan de hand van het opgegeven signalement wist politiepersoneel het vijftal in de Art Tatumstraat aan te houden. Bij de fouillering werden een viltstift en spuitbus aangetroffen. Het vijftal is ingesloten voor nader verhoor.


* MEISJE GEWOND NA AANRIJDING
KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Een 12-jarige meisje uit Krimpen aan den IJssel is zaterdagmorgen gewond geraakt toen zij werd aangereden door een 36-jarige automobilisten. Het meisje fietste stak rond negen uur de Nieuwe Tiendweg over zonder hierbij op het overige verkeer te letten. De 36-jarige Krimpense kon haar niet meer ontwijken waarna de aanrijding plaatsvond. Het meisje is vermoedelijke met een gebroken been overgebracht naar het Ersamus MC. De automobiliste bleef ongedeerd.


* VOETGANGSTER GEWOND NA AANRIJDING
KRALINGEN-CROOSWIJK - Een 79-jarige Rotterdamse is zaterdagavond gewond geraakt toen zij tijdens het oversteken op een voetgangersoversteekplaats werd aangereden door een 23-jarige automobiliste. De Rotterdamse zag de bejaarde vrouw, die met een rollator liep, te laat waarna de aanrijding plaatsvond. Het slachtoffer werd met rugpijn overgebracht naar het Havenziekenhuis. Tegen de automobiliste is proces-verbaal opgemaakt.