Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Accor verlengt contract levering en onderhoud ICT met Infotheek Groep

Leiden, 16 juli 2007 - Accor, één van 's werelds grootste hotelketens, heeft het contract verlengd met Infotheek, leverancier van hardware en ICT-diensten. Het tweejarige contract omvat de levering en het onderhoud van de hardware en software voor 45 hotels van Accor in Nederland.

Dirk Kenter, Manager ICT bij Accor Nederland: "De keuze voor Infotheek vloeit voort uit de professionele samenwerking tot nu toe. Doorslaggevend daarbij is de klantgerichtheid van Infotheek. Ze begrijpen dat ICT niet een doel op zich is, maar binnen een organisatie noodzakelijk is om processen goed te laten verlopen."

De verlenging van het contract volgt op een succesvolle samenwerking die in 2005 van start ging. Na inventarisatie van het complete landelijke IT-netwerk van Accor installeerde de Infotheek Groep de afgelopen jaren bijna 1.100 Pc's en monitoren op 38 verschillende locaties in Nederland. Infotheek verving tevens oude servers en migreerde een deel van de servers van Windows NT naar Windows 2003. Naast levering en installatie zorgt Infotheek ook voor het onderhoud van de servers, werkstations, printers en actieve componenten.

Over Accor
Met 170.000 medewerkers in bijna 100 landen is Accor Europees marktleider en één van 's werelds grootste ketens op het gebied van reizen, toerisme en zakelijke dienstverlening. Accor biedt zowel de toeristische als de zakelijke reiziger bijna 40 jaar kennis en ervaring in de volgende segmenten:
- Hotels: meer dan 3.800 hotels met 450.000 kamers in 90 landen (Sofitel, Novotel, Mercure, Suitehotel, Ibis, All Seasons, Etap Hotel, Formule 1 en Motel 6) en de daaraan gerelateerde nevenactiviteiten zoals luxueuze catering (Lenôtre);
- Services aan zakelijke instellingen en overheden: dagelijks maken 23 miljoen mensen in 35 landen gebruik van een breed scala aan diensten (zoals maaltijdvouchers, sociale dienstverlening, kostenbeheer, incentive/events) die door Accor worden opgezet en beheerd. In Nederland is Accor vertegenwoordigd met 4 Sofitels waaronder Hotel The Grand Amsterdam, 9 Novotels, 22 Mercure Hotels, 11 Ibis Hotels, 1 Etap Hotel en 3 Formule 1 Hotels. In Nederland behoort ook Accor Corporate Services tot de groep Accor.

Ingezonden persbericht