Persberichten 16/07 middag

Regio, 16-07-2007

Noordwijkerhout Aanhouding De politie heeft vrijdag 13 juli even na 18.00 uur een 22 jarige automobilist uit Noordwijkerhout aangehouden op verdenking van poging zware mishandeling. De verdachte zou met zijn rode auto na een parkeerconflict met een gemeente opsporingsambtenaar zijn ingereden op de vrouw en vervolgens met hoge snelheid zijn weggereden. De opsporingsambtenaar wist een aanrijding te voorkomen door opzij te stappen. Dit gebeurde omstreeks 17.20 uur op de Dorpsstraat. De politie zoekt getuigen van dit incident voor het verdere onderzoek. Zij kunnen contact opnemen via 0900 8844.

Leiden Beroofd van portemonnee Een 47 jarige Leidenaar is maandag 16 juli tussen 02.30 en 02.45 uur van zijn portemonnee beroofd op de Beestenmarkt. De Leidenaar liep in de richting van de Lammermarkt toen een man met een fiets hem tegemoet liep. Deze man vroeg de Leidenaar om een klein geld bedrag voor eten of drinken. De Leidenaar pakte hierop zijn portemonnee echter de andere man trok de portemonnee uit zijn handen en duwde de fiets tegen de Leidenaar. De man is weggerend in de richting van Molen de Valk in de richting van het station. De Leidenaar is op de fiets gestapt en is de man achterna gefietst. De man wist te ontkomen.

Leiden Aanhouding wegens huiselijk geweld De politie heeft op zondag 15 juli, rond 17.25 uur, een 26 jarige Leidenaar in zijn woning (straatnaam wordt niet bekend gemaakt) aangehouden nadat zijn vrouw, een 27 jarige Leidse aangifte tegen hem deed. Haar man zou haar geslagen en met een steekwapen bedreigd hebben. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden en op het politiebureau ingesloten.

Ondanks dat de vrouw geen aangifte wilde doen kon de politie de man volgens het protocol huiselijk geweld aangehouden. Het protocol stelt de politie in staat adequaat tegen huiselijk geweld op te kunnen treden.

Leiderdorp Aanhouding na huisvredebreuk De politie heeft zondag 15 juli, rond 23.35 uur, een 30 jarige man uit Leiderdorp aangehouden wegens huisvredebreuk. De man wilde een kennis, de bewoonster van een woning aan de Buitendijklaan, spreken. Omdat zij hem niet wilde spreken werd hij door een andere bewoner buiten de deur gehouden. De man wist echter de bewoner weg te duwen en het huis in te lopen. De politie werd gebeld en die heeft de man, die inmiddels het huis alweer had verlaten, aan kunnen houden in zijn auto op de Rietschans. De agenten roken bij de man een alcohollucht en op het bureau heeft hij moeten blazen om te kunnen bepalen of hij meer dan de wettelijk toegestane limiet van 220 ug/l alcohol in zijn bloed had. De uitslag bleek 300 ug/l te zijn, tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiderdorp Aanhouding op verdenking van woninginbraak De politie heeft zaterdag 14 juli, rond 13.50 uur, een 21 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van het inbreken in een woning aan de Eikenlaan in Leiderdorp. De bewoners kwamen thuis en troffen een onbekende man in de tuin aan. De man kon wegfietsen, ondanks dat de bewoners de man probeerden tegen te houden. Uiteindelijk heeft de politie de man kunnen aanhouden. Uit de woning zijn diverse spullen zoals een rijbewijs, mobiele telefoon en bankpasjes weggenomen. Het is niet bekend of de verdachte de inbraak heeft gepleegd of alleen heeft gehandeld, de politie zet het onderzoek voort. De verdachte is gedurende het onderzoek ingesloten.

Gouda Aanhoudingen en geweld tegen agent De politie heeft vrijdag 13 juli rond middernacht drie Gouwenaren van 17, 20 en 24 jaar aangehouden op basis van onder ander de Opiumwet, wet Wapens & Munitie. De 20 jarige is ook aangehouden voor mishandeling van een agent. Politiebikers zagen vier jongens zitten op een bankje in het Houtmansplantsoen. Bij het zien van de agenten verstopten twee jongens iets bij hun been. De agenten controleerden hierop de vier jongens en troffen bij twee van hen enkele zakjes wiet, een zakje amfetamine en een vlindermes aan. Alles werd inbeslaggenomen. De derde verdachte kon zich niet legitimeren. De 20 jarige verdachte sloeg plotseling meerdere keren in op een agent. Terwijl de agenten de verdachte onder controle brachten gingen de twee anderen er vandoor. De verdachte werd overgedragen aan andere agenten en politiebikers zijn de twee vluchtenden achterna gereden. De 17 jarige werd verderop aangehouden. De 24 jarige verdachte van wie de gegevens bekend waren heeft zich later vrijwillig gemeld aan het bureau.

Gouda Aanhoudingen na openlijke geweldpleging De politie heeft zaterdag 14 juli omstreeks 01.45 uur vier Moordrechtenaren van 16, 17 en 18 (2) aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De verdachten werden op de Turfsingel aangehouden nadat ze eerste vandoor waren gegaan toen zij de politie zagen. De vier zouden betrokken zijn bij een vechtpartij op de Markt waarbij er met bierflesjes naar een groepje personen werd gegooid. Twee van deze personen werden ook mishandeld. Op beelden van cameratoezicht is te zien hoe één van de verdachte een Gouwenaar schopt en slaat. Volgens de aangevallen groep werd één van hen met een fietsketting geslagen. De politie vond de fietsketting vlakbij de plek waar er gevochten was. De politie doet nog verder onderzoek.

Gouda Aanhoudingen na mishandeling De politie van Gouda heeft drie jongens van 17 en 18 (2x) jaar uit Moordrecht aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 17 jarige Gouwenaar. De mishandeling vond plaats op de Markt. De 17 jarige Gouwenaar reed met vrienden naar huis toen hij de groep uit Moordrecht tegenkwam. De jongens kenden elkaar niet en als snel werd de sfeer grimmig. De jongens uit Moordrecht bedreigden de Gouwenaar en een 18 jarige jongen uit Moordrecht gaf de Gouwenaar een vuistslag. Ook werd een bierflesje in de richting van de Gouwenaar gegooid. De politie kon de verdachten aanhouden en overbrengen naar het politiebureau. Op het politiebureau hebben zij een bekennende verklaring afgelegd. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Aanhoudingen na vernielen en stelen fiets De politie kreeg op zondag 15 juli, rond 02.50 uur, de melding via Stadstoezicht dat er twee meisjes waren die op het Stationsplein fietsen vernielden. Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben de twee meisjes van 14 jaar uit Waddinxveen en 17 jaar uit Gouda aangehouden. De fiets waarop zij waren is in beslag genomen omdat het vermoeden is dat zij deze gestolen hebben. De verdachten hebben op het politiebureau verklaard dat hún fietsen gestolen waren en dat zij daarom andere fietsen vernielden en een fiets meenamen om naar huis te kunnen fietsen. De ouders van het tweetal zijn in kennis gesteld. Gekeken wordt of de verdachten doorgestuurd kunnen worden naar HALT. De gestolen fiets is op het politiebureau gestald. De persoon die zijn fiets bij terugkomst miste wordt gevraagd aangifte te doen bij het politiebureau.

Schoonhoven Twee aanhoudingen na mishandeling De politie heeft twee jongens van 15 jaar uit Schoonhoven aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 20 jarige vrouw uit Schoonhoven. De vrouw reed op zondag 15 juli, rond 23.30 uur samen met twee andere op scooters over de Albert Schweitzerlaan. Ter hoogte van het bejaardentehuis lagen er twee fietsen op de rijbaan. Zij haalde snel de fietsen van de rijbaan, omdat er een bus aankwam die anders over de fietsen had gereden. Er ontstond een korte discussie met de jongens die bij de fietsen stonden. Op het moment dat de scooters weer weg wilde rijden werd er een steen naar hen gegooid. De scooterbestuurders keerden weer terug naar de jongens om verhaal te halen. Er ontstond duw- en trekwerk waarbij de 20 jarige door een van de jongens werd geduwd en geslagen. Even later kwam er een auto aanrijden die de jongens oppikte. De 20 jarige vrouw deed bij de politie aangifte van mishandeling. Zij is door ambulancepersoneel nagekeken omdat zij geraakt was op haar kaak. De politie heeft twee jongens aan kunnen houden die bij het incident betrokken waren en zet het onderzoek voort.

Woerdense Verlaat Snelheidscontrole De politie heeft vrijdag 13 juli weer een snelheidscontrole met de laser gehouden op de Lange Meentweg. Er werd gecontroleerd tussen 16.20 en 17.45 uur. Een 35 jarige motorrijder uit Woerdense Verlaat werd bekeurd voor een snelheid van 110 km/uur. De maximum snelheid op deze weg is 50 km/uur. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Naast deze bestuurder waren er nog vijf andere overtreders.

--- einde berichten ---