Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Aandeelhouders akkoord met overname Adapté

Eindhoven, 16 juli 2007 ­ Tijdens de vanochtend gehouden buitengewone vergadering hebben de aandeelhouders van The Member Company (TMC) N.V. hun fiat gegeven voor de overname van Adapté. De uitstekende aanvulling op de huidige dienstverlening van TMC en uitbreiding van (technische) competenties biedt voor TMC kansen in nieuwe markten. De resultaten van Adapté zullen conform IFRS worden opgenomen in de geconsolideerde cijfers van TMC per 1 juli 2007.

Transactie
De koopprijs van Adapté bestaat uit een vast en variabel deel. Het vaste deel bedraagt circa Eur 17 miljoen (6 keer EBIT 2006). Het variabele deel is afhankelijk van de gerealiseerde winst over 2007 en zal maximaal EUR 2,8 miljoen bedragen. Van de koopprijs zal 25% uitbetaald worden in converteerbare TMC aandelen tegen een koers van Euro 13,74, waarvoor een lock-up periode geldt tot eind 2008 en zal voor 50% in contanten worden voldaan. Het resterende deel is in de vorm van een achtergestelde lening overeengekomen.

Voor meer informatie
Miranda van Engelen
Telefoon 040 239 22 79
miranda.van.engelen@tmc.nl
www.tmc.nl

TMC GROUP
TMC Group, niche detacheerder in hoogopgeleide vakspecialisten, detacheert professionals binnen de competenties Technology & ICT en Bouwkunde & Civiele Techniek. De TMC Group, gevestigd in Eindhoven, telt in totaal 405 medewerkers. TMC is sinds 24 november 2006 genoteerd aan Alternext Amsterdam onder het symbool ALTMC.

TMC Technology & ICT
TMC past een sterk en onderscheidend business model toe, het zogeheten 'werkondernemerschapsmodel'. Per 31 mei 2007 telt TMC 209 werkondernemers, werkzaam binnen domeinen zoals embedded software, industrial automation, ERP software, industrial & field service engineering, automotive, fysica, chemie, mechanica en mechatronica. Daarnaast zijn er 26 medewerkers op kantoor actief. Opdrachtgevers zijn toonaangevende technologie-, automotive en productiebedrijven in Nederland, België en Duitsland. Belangrijke klanten zijn onder andere ASML, Philips, TNO, NXP en Océ. TMC realiseerde in 2006 een omzet van Euro 14,1 miljoen en een bedrijfsresultaat (EBIT) van Euro 2,8 miljoen.

Adapté Bouwkunde & Civiele Techniek
Adapté Bouwkunde & Civiele Techniek, gevestigd te Amersfoort, adviseert en ondersteunt haar opdrachtgevers binnen elke fase van bouwkundige en civiel technische projecten en/of bij capaciteitsknelpunten, door de inzet van hoog opgeleide vakspecialisten. Op dit moment heeft Adapté circa 170 medewerkers in dienst. Adapté rekent een breed scala aan ingenieursbureaus, architectenbureaus en bouwbedrijven tot haar klanten. In 2006 behaalde Adapté een omzet van circa Euro 10 miljoen en een bedrijfsresultaat (EBIT) van Euro 2,8 miljoen.


---- --