Partij voor de Vrijheid (PVV)


maandag 16 juli 2007
Vragen van het lid Agema (PVV) aan de minister van VWS over het bericht (*) dat rond de 190.000 wanbetalers elke maand een schadepost van 17 miljoen euro aan niet betaalde premies vormen.


1.)
Bent u bekend met het bericht (*) dat rond de 190.000 wanbetalers elke maand een schadepost van 17 miljoen euro aan niet betaalde premies vormen?


2.)
Betekent dit dat elke maand weer 17 miljoen euro verloren gaat die eigenlijk bestemd was voor medische zorg aan mensen die dat keihard nodig hebben? Zo nee, wat betekent dit dan wel?


3.)
Kunt u verklaren waarom 10% van de Antillianen en Arubanen, 6% van de Surinamers en 4% van de Marokkanen geen zorgpremie betalen? Zo neen, waarom niet? Hoe gaat u bewerkstelligen dat zij de zorgpremie wel voldoen?


4.)
Bent u met mij van mening dat omdat mensen met een bijstandsuitkering drie keer zo vaak hun premie niet betalen het beter is om gemeenten er voor zorg te laten dragen dat de zorgtoeslag en de zorgpremie direct overgemaakt wordt aan de zorgverzekeraar ipv aan de bijstandgerechtigde?

(*) CBS, Anderhalf procent wanbetalers zorgverzekering, 16 juli 2007


____________________