Ingezonden persbericht


Juniper Networks verbetert beveiliging connectiviteit bedrijfsvestigingen met uitbreiding hoogwaardig routing-, beveiligings- en netwerkbeheeraanbod

16 juli 2007 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) heeft zijn aanbod netwerkinfrastructuuroplossingen uitgebreid met de J2320 en J2350 J-series-servicesrouters. Daarnaast zijn ook de beveiligingsplatforms Secure Service Gateway 320M (SSG 320M) en Secure Service Gateway 350M (SSG 350M), en twee nieuwe netwerkbeheer-appliances - Juniper NetScreen Security Manager (NSM) Central Manager en Juniper NSM Xpress - aan het portfolio toegevoegd. Deze uitbreiding onderstreept dat het bedrijf voortdurend streeft naar de ontwikkeling en levering van hoogwaardige en veilige netwerktechnologieën voor vestigingen van ondernemingen. Met de nieuwe J-series-, SSG- en NSM-producten kunnen bedrijven sneller veilig bedrijfskritische applicaties via hun netwerk gebruiken en weten ze zeker dat hun IT-inspanningen concrete waarde opleveren.

Ondernemingen willen de productiviteit van gebruikers verbeteren door applicaties snel, betrouwbaar en veilig beschikbaar te stellen aan vestigingen. Daardoor moeten ze wel anticiperen op de daaraan verbonden eisen en risico's. Succesvolle bedrijven moeten in hun vestigingen steeds meer gebruikers ondersteunen, verschillende afzonderlijke legacy-netwerken samenvoegen, veiligheidsrisico's beheersen en nieuwe applicaties in gebruik nemen. De nieuwe J-series-routers en SSG-beveiligingsplatforms ondersteunen bedrijven bij het invullen van deze uitdagingen en het beperken van de risico's. Dat is mogelijk door beveiliging, betrouwbaarheid en prestaties te combineren met services. Met NSMXpress en NSM Central Manager kunnen bedrijven hun beveiligingsbeleid wereldwijd eenvoudig, efficiënt en effectief handhaven.

"Doordat de markt voor de ondersteuning van vestigingen van ondernemingen groeit en er behoefte is aan meer keuze en flexibiliteit, is het voor bedrijven lastig om de gebruikers in vestigingen hoogwaardige, veilige en betrouwbare netwerken te bieden", zegt Andrew Braunberg, Research Director, Enterprise Security en Software bij Current Analysis. "Om hun netwerken effectief te beveiligen, willen beheerders meer inzicht in nieuwe bedreigingen en eenvoudige methodes om wereldwijd beveiligingsbeleid te implementeren, te handhaven en te controleren. Dit alles op basis van centraal beheer."

"Onze activiteiten vereisen optimaal geïntegreerde beveiliging, WAN-connectiviteit en verschillende netwerk- en businessservices. Op die manier bieden we onze medewerkers, klanten en strategische businesspartners een veilige gebruikerservaring", aldus Pete Revel, Network & Security Architect bij Intermatic, Inc. "Met deze uitbreidingen van het Juniper-portfolio voor bedrijfsvestigingen kunnen we nieuwe applicaties uitrollen, die strategische voordelen opleveren en productiviteit optimaliseren via betrouwbare en veilige toegang."

"Nu het aantal en de geavanceerdheid van bedrijfskritische applicaties in vestigingen toenemen, worden de eisen voor de onderliggende netwerkinfrastructuren ook zwaarder", zegt Hitesh Sheth, Vice-President Services Layer Technologies van Juniper Networks. "Wij ontwikkelen hoogwaardige, geïntegreerde, veilige netwerkoplossingen die de traditionele prestatievermindering voorkomen. We stellen bedrijven in staat om de netwerkinfrastructuur snel en economisch verantwoord af te stemmen op de zakelijke behoeften."

Verbreding netwerkinfrastructuuroplossingen
De nieuwe J2320 en J2350 J-series-servicesrouters complementeren de bestaande J-series-producten en bieden voorspelbare prestaties. Daarnaast bieden de routers een reeks flexibele interfaces voor betrouwbare netwerkconnectiviteit voor regionale kantoren, vestigingen en remote-locaties. Op basis van de modulaire JUNOS-software vergroten de J-series-routers de flexibiliteit en integratiemogelijkheden voor een vestiging, met beveiliging en de mogelijkheid van IP-telefonie.

De SSG 320M en SSG 350M zijn uitgerust met Juniper Networks ScreenOS en delen hetzelfde hardwareplatform als de J2320 en J2350 J-series-routers. De beveiligingsplatforms zijn een aanvulling op de SSG-reeks voor veilige LAN/WAN-connectiviteit voor kleinere locaties met 25 tot 100 gebruikers. Naast stateful firewall en VPN-functionaliteit beschermt het SSG-platform inkomend verkeer tegen wormen, spyware, trojans en andere bedreigingen. Dat is mogelijk met een complete set Unified Threat Management-opties, zoals inbraakpreventie, antivirus, antispam en webfilterfunctionaliteit. Doordat de platforms dezelfde hardware als de J-series gebruiken, kunnen bedrijven, afhankelijk van de eisen, eenvoudig naar een ander besturingssysteem migreren.

De SSG 320M en J2320 bieden drie modulaire PIM-slots, vier geïntegreerde 10/100/1000 Ethernet-poorten, Encryption Card(standaard in de SSG 320M, optioneel in de J2320) en optionele IP-telefonie (alleen J-series). Verder bieden de oplossingen meer dan 400 Mbps firewallverkeer en 175 Mbps VPN-prestaties. De SSG 350M en de J2350 bieden vijf modulaire PIM-slots en meer dan 500 Mbps firewallverkeer, en 225 Mbps VPN-prestaties.

Geavanceerde opties en netwerkbeheer
De nieuwe J-series- en SSG-producten bieden extra WAN-interfacemodules en Ethernet-connectiviteit waarmee vestigingen lokale WAN-groepen kunnen creëren met alle voordelen van een geïntegreerde oplossing. Er zijn ook Metro-Ethernet-oplossingen beschikbaar voor de nieuwe J-series- en SSG-oplossingen. Deze bieden betere prestaties en veiliger connectiviteit dan traditionele T1- en E1-verbindingen.

NSMXpress is een eenvoudig inzetbare appliance-versie van NSM, waarmee beheerders de complexiteit van het beheer van beveiligingsapparatuur via een geïntegreerde beheerinterface kunnen uitvoeren. Met NSMXpress hebben beheerders de controle over alle aspecten van de firewall/VPN en over inbraakdetectie- en preventieoplossingen van Juniper, inclusief configuratie, netwerkinstellingen en beveiligingsbeleid. De NSM Central Manager appliances bieden een hiërarchische structuur om beveiligingsbeleid over een compleet netwerk te distribueren.

###

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in krachtige netwerktechnologie. Juniper biedt een netwerkinfrastructuur die zorgt voor een omgeving die acuut reageren combineert met betrouwbaarheid. Dit maakt de versnelde inzet van services en applicaties mogelijk via één enkel netwerk. Zodat bedrijven optimaal presteren.