Gemeente Halderberge


Brandweer Halderberge (groep Oudenbosch) zoekt nieuwe medewerkers (16 juli 2007)

De Brandweer van de gemeente Halderberge is op zoek naar collegas voor de woonkern Oudenbosch. Het korps heeft extra medewerkers nodig en roept zowel geïnteresseerde mannen als vrouwen op om dit werk te overwegen onder het motto Brandweer, iets voor jou???

Het Halderbergse korps telt op dit moment 81 vrijwilligers (75 mannen en 6 vrouwen). De Oudenbossche groep heeft op dit moment 25 leden (waarvan een aantal buiten de woonkern woont).

Vanwege een zo breed mogelijke inzetbaarheid is het noodzakelijk dat nieuwe medewerkers in Oudenbosch wonen én werken en/of tijdens kantooruren beschikbaar zijn (personen die in ploegendienst werken, zijn dan ook van harte welkom).
Om brandweervrijwilliger te worden is men minimaal 18 jaar én in het bezit te zijn van een diploma VMBO (werk- en denkniveau).

De brandweervrijwilligers verrichten, naast de brandbestrijding, werkzaamheden op het gebied van hulpverlening en grootschalige incidenten en rampen. Commandant Pieter Beesems stelt dat dit werk wordt gedaan door de enthousiaste, goed opgeleide en goed toegeruste vrijwilligers van de groep.

Nieuwe vrijwilligers krijgen een gedegen opleiding die hen in staat stelt op een verantwoorde manier hun taak uit te voeren. Het korps kent ook de mogelijkheid om te klimmen in rang, naarmate de ervaring groeit.

Wie belangstelling heeft om het brandweerkorps te versterken, neemt contact op met Bureau Brandweer Halderberge, telefoon 0165 390510. Berichttype Nieuws
Mutatiedatum 16/07/2007