Politie Limburg-Zuid

Datum maandag 17 juli 2007

Sittard; flinke schade bij aanrijding op de A2

Zondagmorgen ontstond er bij een eenzijdig verkeersongeval op de A2 ter hoogte van de afslag Urmond veel schade, toen een auto met daarin twee personen uit Polen, om nog onduidelijke wijze van de weg raakte.

In de auto zaten twee mannen van 44 en 50 jaar. Zij bleven ongedeerd.

Toen agenten op de plaats van de aanrijding arriveerden, verklaarden beide mannen dat degene die had gereden een Turk was en de benen had genomen.

Bij een blaastest van beide mannen, bleek dat zij beiden teveel alcohol ophadden. De een blies twee promille, terwijl de ander een bloed/alcohol gehalte had van 2,3 promille.

De twee mannen zijn ingesloten om nader te worden gehoord.

De auto van het tweetal raakte total loss, terwijl de vangrail ook flink beschadigd raakte,

Voerendaal; hennepplantages in woning

De politie heeft zondagmiddag in een woning aan de Valkenburgerweg in Voerendaal twee hennepplantages aangetroffen.

De plantages bevonden zich in een kelder en op een slaapkamer. In totaal stonden er 220 planten. Alle planten en bij de plantages behorende apparatuur werden in beslag genomen. Tegen de bewoner werd proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; man in elkaar geslagen en beroofd

Zondag deed een 31-jarige inwoner van Heerlen bij de politie aangifte van een gewelddadige straatroof, waarvan hij in de nacht van zaterdag op zondag het slachtoffer van was geworden.

De man werd die nacht omstreeks 04.00 uur belaagd door iemand uit een groepje van drie jongens en een meisje. Hij liep over de Heuvelweg in Heerlen, toen hij door een jongen van achteren werd geslagen. Toen het slachtoffer zich weerde, kwam bemoeide er zich een tweede jongen mee. Nadat het slachtoffer op de grond was gevallen, werd hij nog meerdere malen geschopt. Toen de daders waren verdwenen, bemerkte de Heerlenaar dat hij zijn beurs kwijt was.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --