Provincie Drenthe

Tiende editie 'Drenthe in cijfers' verschenen
16 Jul 2007

Download Drenthe in Cijfers 2006 als PDF (13 MB)

Uit onderzoek in het Drents Panel blijkt dat de helft van de respondenten bekend is met de campagne `Drenthe beweegt'. De campagne is in januari 2007 op initiatief van de provincie en in samenwerking met alle Drentse gemeenten gestart. Circa driekwart van de respondenten geeft aan 12 keer of meer per jaar te sporten, waarbij wandelen, fitness en wielrennen/fietsen het meest worden beoefend. De helft van de respondenten sport meestal in ongeorganiseerd verband. Dit en meer informatie is te vinden in de tiende editie van de statistische gids Drenthe in cijfers, die deze week is verschenen.

De jaarlijkse uitgave van Drenthe in cijfers van de provincie Drenthe staat vol feiten en cijfers over de provincie. De gids bevat naast het speciale thema `sport en beweging` terugkerende onderwerpen als inwonersaantallen, woningbouw, onderwijs, werkgelegenheid, landbouw en milieu. Een aantal feiten en cijfers op een rijtje: binnen Drenthe zijn de woningen in de gemeente Westerveld het duurst, gemiddeld bijna 274.000 euro en zijn de woningprijzen de afgelopen vijf jaar het sterkst gestegen (+39%) in de gemeente Borger-Odoorn. In Drenthe ligt het verzuim onder leerplichtige scholieren met 1,6% net iets boven het landelijk gemiddelde, waarbij het verzuim in de gemeente De Wolden het laagst is. En de Zuidlaardermarkt blijkt met 150.000 bezoekers opnieuw het meest bezochte eendaagse evenement te zijn. Verder is in de gids dit jaar informatie te vinden over de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2006 en de Provinciale Statenverkiezingen van 7 maart 2007.

Drenthe in cijfers is vanaf begin augustus ook te raadplegen via www.cijfers.drenthe.nl. De interneteditie bevat op bepaalde punten meer informatie dan de gids. Zo zijn er langere tijdreeksen opgenomen. Daarnaast is een tabel toegevoegd met alle Drentse dorpen, buurten en gehuchten en het aantal inwoners en woningen per kern en landelijk gebied.

Voor veel geĂŻnteresseerden is Drenthe in cijfers een belangrijke bron van informatie over de provincie Drenthe. Dit blijkt ondermeer uit het grote aantal internetbezoekers. Belangstellenden kunnen de gids Drenthe in cijfers opvragen bij de Stafgroep Communicatie via telefoonnummer (0592) 36 52 65 of via communicatie@drenthe.nl.

Download Drenthe in Cijfers 2006 als PDF (13 MB) Content Management Powered by CuteNews

* Archief persberichten en nieuwsberichten (2005 en ouder)