Provincie Noord-Holland

Herindelingsontwerp Gooi en Vechtstreek bekend

16-7-2007

Gedeputeerde Staten hebben een besluit genomen over de herindeling van gemeenten in de Gooi en Vechtstreek. Ten westen van de A1 willen GS een nieuwe gemeente vormen, die bestaat uit Bussum, Muiden, Naarden en Weesp. De gemeente Hilversum blijft in haar huidige vorm zelfstandig, inclusief de Hilversumse Meent.

Ten oosten van de A1 blijft de gemeente Huizen zelfstandig voortbestaan. Ook de gemeenten Blaricum en Laren blijven zelfstandig en werken samen met de gemeente Eemnes in het experiment BEL.

Gedeputeerde Staten hebben dit standpunt geformuleerd in het Herindelingsontwerp Gooi en Vechtstreek. Hieronder vindt u het volledige Herindelingsontwerp met bijlagen.

Inspraak
In de tweede helft van juli leggen de betrokken gemeenten het Herindelingsontwerp ter inzage. Zij laten via advertenties in de lokale media weten wanneer en waar.
Omdat de inspraaktermijn in de vakantieperiode valt, hebben Gedeputeerde Staten de inspraaktermijn verlengd. Iedereen kan tot 15 oktober 2007 zijn zienswijze indienen bij Gedeputeerde Staten. De gemeenteraden hebben tot 26 november 2007 de tijd om hun zienswijze kenbaar te maken aan Gedeputeerde Staten.

Uw mening
U kunt opmerkingen over het Herindelingsontwerp schriftelijk indienen bij de provincie onder vermelding van Herindelingsontwerp Gooi en Vechtstreek.
Tot 15 oktober 2007 kunt u die sturen naar:
Gedeputeerde Staten van Noord-Holland
t.a.v. mw. A.M. Struijk
Postbus 3007
2001 DA Haarlem

Wat gebeurt er met uw reactie?
Eind 2007 stellen Gedeputeerde Staten mede op basis van de ingediende zienswijzen een Herindelingsadvies op dat aan Provinciale Staten ter besluitvorming wordt voorgelegd.
Het Herindelingsadvies wordt daarna naar de minister van Binnenlandse Zaken gezonden, die een wetsvoorstel opstelt. Het wetsvoorstel wordt vervolgens behandeld door de Tweede en Eerste Kamer. De beoogde fusiedatum is 1 januari 2010.