Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 16-07-2007

Aangehouden na achtervolging

UTRECHT - Zondag 15 juli heeft de politie omstreeks 10.00 uur twee mannen aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag.

Surveillerende agenten reden over de Amsterdamsestraatweg en zagen een auto met twee mannen erin rijden. De agenten wilden de auto en de bestuurders in het kader van een verkeerscontrole nader bekijken. Op de Thorbeckelaan kreeg de bestuurder een stopteken, maar in plaats van stoppen, gaf de bestuurder plankgas richting het Oppenheimplein. Er volgde een achtervolging door de wijk, maar de agenten vonden het onverantwoord om dezelfde snelheid aan te houden en dus gingen ze rustiger rijden. Een omstander wees de agenten naar de verdachten. Eén van hen was inmiddels uit de auto gestapt en richting de Turfstraat gelopen en de ander stond op de Amsterdamsestraatweg te wachten voor het verkeerlicht om richting centrum te rijden. Deze man, een 25-jarige man uit Nieuwegein werd daar aangehouden en verklaarde al die tijd te hebben gereden, terwijl de agenten hem eerder als bijrijder hadden herkend. Ze gingen op zoek naar de bestuurder bij de achtervolging en vonden hem in de bramenstruiken bij de Turfstraat. De man, een 25-jarige inwoner van IJsselstein, bleek zonder rijbewijs te hebben gereden, onder invloed (125 ug/l) en hij had nog 20 dagen hechtenis tegoed. Hij is aangehouden en ingesloten. In de auto trof de politie een kleine hoeveelheid drugs aan.

Verkeersongeval

VLEUTEN - Een automobilist en een motorrijder zijn zondagmiddag met elkaar in botsing gekomen op de kruising Landschapslaan - Juttepeerlaan. Omstreeks 14.10 uur kreeg de politie de melding van het ongeval. Agenten troffen een 30-jarige motorrijder uit Utrecht aan op de grond naast zijn motor.

Een 22-jarige automobilist uit Marokko kwam uit de richting van Vleuten aanrijden over de Landschapsbaan en wilde links af buigen en de rijbaan voor het tegemoetkomend verkeer over steken. De motorrijder kwam uit de richting van de Conferanceperenlaan en wilde rechtdoor over de Landschapsbaan. Hij dacht dat de automobilist hem niet voor liet gaan en ging vol in de remmen, waardoor hij onderuit ging. Of de automobilist nu wel of niet op tijd stopte, is onderwerp van onderzoek. De auto van de man is voor onderzoek in beslag genomen, omdat hij niet kon aantonen dat het voertuig verzekerd was.

Aangehouden vóór inbraak

UTRECHT - Omdat een 31-jarige man uit Utrecht opvallend in geparkeerde auto's aan het kijken was én inbrekerswerktuig op zak had, is hij aangehouden. Agenten zagen de man maandagmorgen 16 juli omstreeks 01.30 uur op de Hoefsmederijstraat 'aan het werk'. Drie auto's hadden lichte schade aan het slot. De verdachte had nog geen buit gemaakt, maar hij is aangehouden voor het voor handen hebben van inbrekerswerktuig. Hij reed op een vermoedelijk gestolen fiets. Die is voor nader onderzoek in beslag genomen.

Te water

UTRECHT - Op het Houtensepad is zondagavond 15 juli een 50-jarige man uit Houten gewond geraakt nadat hij in het water belandde. Omstreeks 23.40 uur kreeg de politie de melding van het eenzijdig ongeval. Getuigen hadden een fiets zien liggen langs het water en belden de politie. Die zagen de man aan het begin van het bruggetje bij het Beatrixpark op de kant liggen. Hij was dus zelf al uit het water gekomen. De man verklaarde een borrel teveel op te hebben en de macht over het stuur te zijn verloren. Omdat hij door de val pijn in zijn rug had, is hij per ambulance naar het Diakonessenhuis vervoerd.

Pepperspray en wapenstok

UTRECHT - Zondagmorgen heeft de politie moeten dreigen met pepperspray en de wapenstok om vervelend uitgaanspubliek op afstand te houden.

Omstreeks 04.20 uur kreeg de politie de melding dat er een vechtpartij gaande was in de Loeff Berchmakerstraat. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was die vechtpartij al weer over, maar begon er een nieuwe naast de politieauto. Agenten probeerden de vechtersbazen te scheiden en het publiek op afstand te houden. Een 29-jarige man uit Utrecht, die nota bene zijn verjaardag had, werd zo agressief dat een agent pepperspray spoot om hem te kunnen aanhouden. Vrienden van de man probeerden de aanhouding te voorkomen en moesten met een wapenstok op afstand worden gehouden. Agenten hebben een paar keer met de wapenstok geslagen en uiteindelijk nog twee mannen aangehouden voor belemmeren en beledigen: een 25-jarige man uit Utrecht en een 29-jarige Maarssenaar.

Door het lint

UTRECHT - Op de Seychellen is zondagmiddag een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij omstanders met een mes had bedreigd.

Omstreeks 17.00 uur kreeg de politie de melding dat een man op straat met een mes had staan zwaaien. Agenten gingen ter plaatse en zagen dat de 20-jarige verdachte door het lint ging. Hij was agressief en bijna niet aanspreekbaar. Agenten overmeesterden de man en haalden verhaal bij getuigen. Een ruzie binnenshuis zou het gedrag van de man hebben aangewakkerd. Hij is aangehouden, ingesloten en overgedragen aan de crisisdienst.

Onder invloed

UTRECHT - Op het Zandpad is zondagmorgen 15 juli een 34-jarige automobilist uit Hilversum aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd omstreeks 07.20 uur gecontroleerd bij een alcoholcontrole en had te diep in het glaasje gekeken. Hij werd aangehouden en moest ademanalyse ondergaan. Die wees uit dat hij 630 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man, tevens beginnend bestuurder, is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van negen uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT - Een 54-jarige man uit Utrecht is zondag aangehouden voor rijden onder invloed. De automobilist werd omstreeks 07.30 uur gecontroleerd op de Ravellaan, omdat hij nogal gevaarlijk een touringcar inhaalde. Hij raakte de bus bijna. Toen hij moest uitstappen, kon hij nauwelijks op zijn benen staan. De blaastest wees uit dat hij teveel had gedronken en dus werd de Utrechter aangehouden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 650 ug/l. De man kreeg een rijverbod van zeven uur, proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.