Gemeente Andijk


* Gemeenteraad praat met instanties over samenwerking in de regio

Gemeenteraad praat met instanties over samenwerking in de regio

16 jul 2007
Op 17 en 24 juli aanstaande nodigt de gemeenteraad van Andijk instanties uit het dorp uit om mee te denken over samenwerking in de regio. Verenigingen, scholen, ondernemers, dorpshuizen, de horeca en andere instanties zijn benaderd om te onderzoeken hoe Andijk het beste de herindeling tegemoet kan treden.
De gemeenteraad van Andijk heeft Bureau Twijnstra Gudde uit Amersfoort gevraagd een start te maken met de inhoudelijke discussie over Andijk op weg naar een herindeling. In een bijeenkomst met de leden van de gemeenteraad op 26 juni jongstleden zijn tien speerpunten opgesteld waarvan de raad verwacht dat ze een belangrijke rol gaan spelen in de onderhandelingen over samenwerking. Met de Andijker instanties wil de gemeenteraad deze speerpunten doorspreken. Daarnaast is de raad benieuwd naar hoe de instanties aankijken tegen herindeling.

De eerste avond worden de punten benaderd vanuit de invalshoek van ondernemers, winkeliers, de bouwontwikkelingen en de infrastructuur. De tweede avond vanuit de zorg, de hulpverlening en de verenigingen.

Vervolg
De raad verwacht dat in het najaar meer bekend is over eventuele fusiepartners. Tegen die tijd hoopt de raad nog meer organisaties en inwoners te betrekken bij het gesprek over samenwerking in de regio.

Gemeente Andijk | Middenweg 73 | 1619 ZG | info@andijk.nl | www.andijk.nl |