Politie Groningen

Maandag 16 juli 2007

Provincie Groningen, 16-07-2007

Groningen: hotelgasten gooien bijbel uit raam

Twee hotelgasten zijn zondagmorgen bekeurd voor baldadigheid. De twee, een 25-jarige man uit Noordwijkerhout en een 19-jarige man uit De Zilk, waren erg luidruchtig en hadden een bijbel uit het raam gegooid bij een hotel in de binnenstad. Agenten zijn met de receptioniste van het hotel naar hun kamer gegaan. De twee ontkenden de bijbel uit het raam te hebben gegooid. Maar de bijbel bleek toch echt hun kamer te komen. De twee kregen een bon.

Groningen: man aangehouden voor huiselijk geweld

In een woning in Lewenborg is een 37-jarige Stadjer aangehouden voor huiselijk geweld. Zijn 33-jarige vriendin meldde zich bij het politiebureau bij Kardinge. Ze vertelde dat zij meerdere keren door de verdachte in haar gezicht en op haar lichaam was geslagen. Ook vertelde ze dat ze zwanger is. Agenten zijn naar hun woning gegaan en daar werd haar vriend ingerekend. De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat ze kaakletsel had. De man is ingesloten en de vrouw doet aangifte. Het huiselijk geweld traject wordt gestart.

Groningen: fietsster gewond

Een 26-jarige fietsster uit Groningen is zondagmiddag op de kruising van de Pleiadenlaan met de Regulusstraat gewond geraakt. Een 30-jarige automobilist uit Wildervank kwam uit de Regulusstraat. Hij bleef stilstaan voor de kruising met de Pleiadenlaan. Op het moment dat hij wegreed, fietste een 26-jarige vrouw uit Groningen over het fietspad. Zij verleende geen voorrang en botste tegen de auto. Ze viel en liep een pijnlijke arm en schouder op. Ze werd naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: bekeuring voor kamperende vissers

De politie heeft zondagmiddag bij een vijver aan de Stadsweg twee 15-jarige jongens uit Groningen bekeurd. Agenten kregen een melding dat er illegaal gevist en gekampeerd werd. Beide jongens visten met een werphengel en om te kunnen vissen hebben ze twee meter riet op de oever plat gestampt. De jongens hadden beiden geen vispas. Ze moesten hun spullen pakken en alles netjes achterlaten. Toen agenten later nog eens gingen kijken, was alles netjes opgeruimd.

Groningen: vrouw bestolen

Een 23-jarige vrouw uit Groningen is zondagavond bestolen van haar portemonnaie en sleutels. Ze liep vanaf het station en stapte een flat binnen aan de Eendrachtskade. Ze werd door een nog onbekende man beetgepakt en geslagen. De man wist er met haar portemonnaie en sleutels vandoor te gaan. Ze werd onderzocht door ambulancepersoneel, omdat ze duizelig was en een klein hoofdwondje had. Onderzoek in de omgeving leverde geen verdachte op. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: botsing na door rood rijden

Zondagmiddag zijn twee autos op elkaar gebotst op de kruising van de Friesestraatweg en de Pleiadenlaan. Een 28-jarige Groninger kwam uit de richting van de Edelsteenlaan en reed door rood. Een 44-jarige Groninger kwam uit de richting van de Pleiadenlaan en reed het kruispunt op. De twee botsten en er ontstond behoorlijke schade. Een 45-jarige vrouw die bij de 44-jarige in de auto zat, is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, omdat ze last had van haar nek. De brandweer kreeg een melding van ongeval met beknelling, maar van beknelling bleek geen sprake te zijn. Beide kentekenbewijzen werden ingevorderd, vanwege de schade aan de autos. De politie maakt een registratie en een proces-verbaal voor de man die door rood reed.

Tolbert: man aangehouden na vernieling

De politie heeft zondagavond een 51-jarige man uit Roden aangehouden. De man had aan de Simmelinkstraat in Tolbert bij de woning van zijn ex-vriendin een ruit vernield. Ook heeft de man zijn ex-vriendin geslagen. De man was er vervolgens op zijn scooter vandoor gegaan. Hij kon op de Leeksterweg worden aangehouden. Bij controle bleek de man bovendien onder invloed van 1,75 promille alcohol. De man is ingesloten voor nader onderzoek naar het huiselijk geweld. De politie zal ook de scooter van de man aan een onderzoek onderwerpen.

Winschoten: man met honkbalknuppel aangehouden

Een 23-jarige man uit Winschoten is zondagmiddag aangehouden. De man had met een honkbalknuppel een 23-jarige man uit Drieborg geslagen, een auto vernield en een achterdeur van een woning aan de Trekweg in zijn woonplaats ingeslagen. De man ging er vervolgens vandoor, maar kon in zijn woning worden aangehouden. Het is onduidelijk wat de aanleiding voor de onenigheid is geweest. De man uit Winschoten is voor nader onderzoek ingesloten.

Hoogezand: bromfietsers in overtreding

Twee bromfietsers zijn zondagavond aan de Houtmanstraat in Hoogezand bekeurd. De één kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de helm. De andere bromfietser, een 32-jarige man uit Hoogezand, reed op een scooter die niet verzekerd bleek te zijn. Bovendien had de man nog voor bijna 400 euro boetes openstaan. Hij heeft de boetes aan het bureau betaald en kon met een proces-verbaal op zak het politiebureau verlaten.

Appingedam: controle op het water

De politie heeft zondagmiddag op het Eemskanaal in Appingedam het waterverkeer gecontroleerd. Er zijn twee schippers bekeurd. Eén had geen vaarbewijs en bij een ander ontbrak het registratieteken.

Veendam: zonnebrillen weggenomen

Bij een opticien in Veendam is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. Omstreeks half twee hebben twee nog onbekende mannen een raam van het bedrijfspand geforceerd. Het tweetal is er met een geldbedrag en een hoeveelheid zonnebrillen vandoor gegaan. Eén van de mannen is ongeveer 1.85 meter lang en droeg een zwarte broek en een grijs shirt. De politie stelt een onderzoek in.

Stadskanaal e.o.: uitkloppen handdoek bij hoge snelheid

De politie heeft zondag op diverse plaatsen in de omgeving van Stadskanaal het verkeer gecontroleerd. Eén automobilist maakte een snelheidsovertreding van 117 km/uur in plaats van 80 km/uur buiten de bebouwde kom. Bovendien was de bijrijder bij deze snelheid een badhanddoek aan het uitkloppen. Tegemoetkomende motorrijders ondervonden hinder door het zand uit de badhanddoek. De bijrijder heeft proces-verbaal gekregen.

Daarnaast zijn de volgende overtredingen geconstateerd:

93 km/uur in plaats van 50 km/uur binnen de bebouwde kom;

127 km/uur in plaats van 80 km/uur buiten de bebouwde kom (2x);

86 km/uur in plaats van 50 km/uur binnen de bebouwde kom en geen richting aangeven;

niet handsfree bellen (2x);

onvoldoende rechts houden;

gladde banden.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Tolbert, Oldebertweg: aantal geregistreerde voertuigen: 674, aantal overtredingen: 175, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Winschoten, Grintweg: aantal geregistreerde voertuigen: 711, aantal overtredingen: 117, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal, Scheepswerfstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 364, aantal overtredingen: 85, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Europaweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1194, aantal overtredingen: 84, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.