Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Tractor botst op auto, bestuurder gewond

Albergen

Een 58-jarige vrouw uit Almelo raakt gewond nadat een landbouwtractor af sloeg terwijl een auto hem inhaalt.

Op 15 juli, rond 11.00 uur, rijdt een 64-jarige Almeloër in zijn auto op de Ootmarsumseweg in Albergen. Hij kwam uit de richting Albergen en voor hem rijdt een landbouwtractor, bestuurd door een 19-jarige man uit Albergen. De man uit Almelo wil de landbouwtractor inhalen, maar op dat moment slaat de bestuurder van de tractor linksaf, waardoor beide voertuigen in aanrijding komen. Hierdoor raakt een 58-jarige vrouw uit Almelo (inzittende van de auto) gewond en wordt met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De 64-jarige bestuurder komt er met een kleine hoofdwond vanaf en de 19-jarige tractorbestuurder komt met de schrik vrij. (07-093063)

Motorrijdster komt ten val

Delden

Een 51-jarige motorrijdster uit Borne rijdt op 15 juli rond 11.30 uur op de Europalaan, wanneer zij door onbekende oorzaak haar motorfiets niet meer onder controle heeft en ten val komt. Zij komt met haar been onder haar motorfiets terecht en wordt naar het ziekenhuis gebracht met vermoedelijk letsel aan haar enkel. (07-093071)

Fietsers komen met sturen tegen elkaar en komen ten val.

Losser

Een man en een vrouw uit Enschede fietsen op 15 juli rond 16.45 uur op het fietspad van de Veldmatenweg in Losser, wanneer de 52-jarige vrouw met haar stuur tegen het stuur van de fiets van haar echtgenoot komt. Zij komt hierdoor ten val en loopt letsel op, onder andere vele schaafwonden in het gezicht. Zij is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. (07-093133)

Bestuurster onder invloed, rijbewijs ingevorderd.

Hengelo

Een 27-jarige vrouw uit Hengelo wordt op 16 juli rond 04.20 uur gecontroleerd wanneer zij met haar auto op de Markt rijdt. Zij heeft alcohol gedronken en de ademanalyse wijst 690 ugl uit (1.59 promille) Haar rijbewijs wordt ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. (07-093285)

Getuigen betrappen vandaal

Enschede

Op 16 juli, rond 0.45 uur, zien getuigen dat een man tegen een lichtmast aan de Wethouder Gerbertstraat trapt. Hierdoor raakt een beschermkap beschadigd. Ook trapt de man tegen een aantal tuinhekjes. De getuigen geven het signalement van de dader door aan de politie. Agenten zien op de Burgemeester van Veenlaan een man lopen die volledig aan het signalement voldoet. Deze man, een 30-jarige Enschedeër wordt aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. (07-093258)

Alcoholcontrole CSI Geesteren

Geesteren

Op 15 juli controleert de politie tussen 16.00 en 22.45 uur in de omgeving van Geesteren op het rijden onder invloed van alcohol. Vijf bestuurders worden aangehouden omdat ze teveel gedronken hebben. Ademanalyses wijzen resultaten uit van 235 tot 510 ugl. (0.54 tot 1.17 promille) Van een bestuurder wordt het rijbewijs ingevorderd.

Het CSI in Geesteren is overigens over het algemeen rustig verlopen. Er waren meer bezoekers dan voorgaande jaren, wat mogelijk ook te maken heeft met de opnames van Toppers te paard, van RTV Oost. Naar schatting waren er elke dag tussen de zes- en zevenduizend bezoekers. Buiten een aantal kleine schermutselingen en hier en daar een uit de grond getrokken verkeersbord zijn bij de politie geen meldingen van ongeregeldheden binnengekomen. (07-093212 en 07-093102)

Burenruzie

Nijverdal

De politie heeft op zondagnacht 16 juli omstreeks 02.00 uur een 37-jarige man uit Hellendoorn aangehouden omdat hij zijn 30-jarige buurman bedreigde.

Tegen twee uur kreeg de politie een melding dat een 30-jarige bewoner van de Reviusstraat bedreigd werd met de dood door zijn buurman. Ter plaatse bleek de 37-jarige behoorlijk onder invloed van alcohol was en dreigende taal uitsloeg richting buurman. De aanleiding van deze bedreiging is de vraag van de 30-jarige of het iets rustiger kon omdat hij de volgende dag weer moest werken. Dit viel verkeerd bij de 37-jarige buurman en deze begon te schreeuwen dat hij hem ging vermoorden. Omdat de 37-jarige dusdanig onder invloed verkeerde en niet meer voor rede vatbaar was is hij door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-093271)

Voor informatie: 053- 455 55 88


---- --