Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

De Ruyter en Heus doen goede zaken in Nebanice

15/07/2007

Nebanice (Cze), 15 juli 2007
Vierspanrijders Harry de Ruyter en Hans Heus deden dit weekend goede zaken tijdens de internationale menwedstrijd in Nebanice, Tsjechië. De Ruyter behaalde de tweede plaats in het eindklassement, Heus werd vijfde. De eindoverwinning werd opgeëist door de Hongaar Zoltan Lazar, die in alle wedstrijdonderdelen onverslaanbaar was.

De Ruyter begon de wedstrijd in Nebanice, die meetelt voor de Wereldbekerkwalificatie, minder gelukkig: "Mijn linkervoorpaard presteerde het om net na het groeten zijn tong over het bit te leggen, waardoor ik niet van me af kon rijden." Meer dan de zevende plaats zat er niet in voor de menner uit Kessel. Hans Heus volgde hem op de voet op de achtste plaats.
De technisch zware marathon bestond uit acht hindernissen, waarvan er drie op een dijk waren gebouwd. Het heuvelachtige terrein en de hoge temperaturen, de thermometer gaf maar liefst 38 graden aan, maakten het zwaar, maar de paarden van de Nederlandse menners trokken zich er weinig van aan. De Ruyter ging in de eerste hindernis rustig van start, waarna zijn vierspan in het ritme kwam en hij zelfs in twee hindernissen de nagenoeg onverslaanbare Lazar voor bleef. Hans Heus wist op zijn beurt de tijden van De Ruyter in vier hindernissen te verbeteren en ook hij was een maal sneller dan Lazar. De Ruyter en Heus eindigden als tweede en derde in dit onderdeel. Het verschil met Lazar was te groot om nog kans te maken op de eindoverwinning, maar De Ruyter behield ondanks twee afgeworpen balletjes zijn tweede plaats in het eindklassement. Heus zag zich een plaatsje zakken nadat hij in de vaardigheidsproef een aantal balletjes en tijdfouten liet noteren.

Bron: hoefnet.nl, overname zonder bronvermelding niet toegestaan.