Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Gerard Leyten beste Nederlander in Riesenbeck

15/07/2007

Riesenbeck, 15 juli 2007
Dit weekend stond Riesenbeck weer in het teken van de internationale menwedstrijd voor twee-en vierspannen. Omdat deze wedstrijd evenals Nebanice meetelt voor de Wereldbekerkwalificatie, kon de organisatie zich verheugen in een sterk deelnemersveld. De hevige regenval aan het begin van de week werd gelukkig vervangen door hoge temperaturen in het weekend.

Bij de tweespannen scoorde Gerard Leyten hoge ogen. De in België woonachtige Leyten klom na de zevende plaats in de dressuur en de derde plaats in de marathon op naar de derde plaats in de tussenstand. Leyten was de enige in het 46 deelnemers tellende veld die de tijd van het vaardigheidsparcours, ontworpen door de Nederlandse parcoursbouwer Joop Brink, wist te halen. Maar twee afgeworpen balletjes deden hem een plaatsje zakken in het eindklassement, dat werd gewonnen door de Duitser Sebastian Warneck. Tom Engbers werd mede dankzij zijn vierde plaats in de marathon zevende in totaal, Raymond Letteboer volgde op de negende plaats. Saskia van Heesch, Carlo Vermeulen en Bart Verhagen eindigden op de respectievelijke 13de, 16de en 36ste plaats. Ton Hendriks reed een tweespan van zijn werkgever Baron Wolf von Buchholtz. Toen na de dressuur bleek dat de score onvoldoende was om aan de kwalificatie-eisen te voldoen, besloot het team zich terug te trekken uit de wedstrijd. Von Buchholtz nam zelf in Riesenbeck deel met zijn vierspan.

Bij de vierspannen kwamen 28 deelnemers aan de start. De Zweed Fredrik Persson won de Derby, waarbij zijn talenten als voormalig tweespanrijder uitstekend van pas kwamen. De internationale vierspanwedstrijd werd gewonnen door de Hongaar Jozsef Dobrovitz, gevolgd door Persson en de steeds sterker rijdende Fransman Aillaud, die de marathon won.
Theo Timmerman eindigde als beste Nederlander op de zesde plaats, Mark Weusthof werd tiende. Edwin van der Graaf, Ton Monhemius en Peter en Piet de Ronde eindigden in de tweede helft van het deelnemersveld.

Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Benjamin Aillaud won de marathon in Riesenbeck
©Hippoevent