Politie Gelderland-Zuid

Tweede avond Vierdaagsefeesten

Nijmegen, 16-07-2007 o Ook de tweede avond van de Vierdaagsefeesten is rustig verlopen. Zondagavond was het minder druk in het centrum dan op zaterdagavond, alleen bij het Hunnerpark (Matrixx) en de Grote Markt was het later op de avond druk. De politie hoefde deze avond slechts zes aanhoudingen te verrichten.

Rond 23.00 uur werd het publiek middels de lichtkranten in het centrum gevraagd niet meer naar het vermaakcentrum Hunnerpark te gaan. Op dat moment was de pubieksdichtheid erg groot. Ook bij het Gevelconcert op de Grote Markt was het druk. Daar werd een bezoeker onwel door de warmte. Na behandeling door het Rode Kruis kon de man op eigen gelegenheid naar huis gaan.

Beschrijving van enkele incidenten:

Rond 01.45 uur kreeg de politie een verzoek om naar een café aan de Grotestraat te gaan. Daar wilde een 20-jarige Nijmegenaar naar binnen maar volgens de portiers mocht dat niet vanwege zijn betrokkenheid bij een vechtpartij enige tijd geleden. De man werd aangehouden voor lokaalvredebreuk. Hij is s morgens met een dagvaarding heengezonden.

Rond 05.30 uur kwam er een melding dat portiers aan het Koningsplein werden lastiggevallen. Ter plaatse sprak de politie met de portiers en de verdachten, twee broers van 17 en 21 jaar uit Nijmegen. Volgens de verdachten werden zij onredelijk door de portiers aangesproken op hun gedrag. Volgens de portiers was het andersom en waren de broers lastig en niet aan te spreken. Toen de jongens geen legitimatiebewijs konden tonen, werden ze aangehouden.

Overige aanhoudingen:

1 x openbare dronkenschap

2 x bezit harddrugs

(11)