Universiteit van Tilburg 13 juli 2007

ABN AMRO en de Universiteit van Tilburg leiden toekomstige ondernemers op

Van 16 tot en met 20 juli onderwerpen twintig studenten van de Universiteit van Tilburg zich aan een intensieve scholing in het ondernemerschap. Deze Summerschool Ondernemerschap is een initiatief van ABN AMRO en Starterslift van de Universiteit van Tilburg.

Met deze Summerschool hopen de twee partijen studenten te interesseren voor het ondernemerschap. Een ondernemend Nederland is tenslotte niet alleen goed voor onze eigen economie, maar ook voor onze positie in de wereld.
De studenten hebben zich in moeten schrijven voor de Summerschool en hebben al een idee ingediend van het bedrijf dat ze willen opzetten. Onder begeleiding van succesvolle ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf en experts van de ABN AMRO Bank en de Universiteit van Tilburg werken de studenten hun ondernemingsplan tijdens de Summerschool verder uit en ontwikkelen ze ondernemersvaardigheden. Degene met het beste plan krijgt gratis advies en coaching van ABN AMRO. De Universiteit van Tilburg zal de beste Tilburgse deelnemer belonen met een jaar lang gratis huisvesting in het Ondernemerscentrum van de universiteit.
ABN AMRO heeft vorig jaar, samen met de Vrije Universiteit in Amsterdam, voor het eerst een Summerschool georganiseerd. Wegens groot succes is dit jaar de samenwerking uitgebreid en vinden er, naast de VU, Summerschools plaats in samenwerking met de Universiteiten van Tilburg en Delft en de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Op 20 juli, de laatste dag van de Summerschool, verzamelen de studenten zich bij het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam. Daar wordt de student met het beste ondernemersplan bekend gemaakt.

Noot voor de pers
Media zijn van harte uitgenodigd bij een van de programma's van de Summerschool aanwezig te zijn. Voor meer informatie kunt u terecht bij: Jenny Krebbers, Projectleider Starterslift UvT, j.krebbers@uvt.nl Remko ten Barge, Account Manager ABN AMRO Bank Tilburg, 06 3017 1509.

UvT Persbericht