Gemeente Rotterdam

10 juli 2007

Presentatie 'Meer Rotterdammers zorgen voor elkaar' en uitreiking eerste Rotterdamse mantelzorgovereenkomst

Rotterdam investeert E 2,4 miljoen extra in mantelzorg

Op maandag 16 juli presenteert wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) 'Meer Rotterdammers zorgen voor elkaar', het beleidskader intensivering ondersteuning mantelzorgers. Na de presentatie zal de eerste Rotterdamse mantelzorgovereenkomst worden getekend. Rotterdam gaat E 2.4 miljoen extra in de mantelzorg investeren. Zestigduizend Rotterdammers die op vrijwillige basis zorg verlenen, de zogenaamde mantelzorgers, worden hiermee ontlast. In een mantelzorgovereenkomst met de deelgemeente kunnen mantelzorgers voortaan zelf aangeven wat zij als ondersteuning nodig hebben.

Programma
. 16.00 uur Ontvangst en welkomstwoord
. 16.05 uur Testimonial door Juanita Slengard mantelzorger en bestuurslid van Ypsilon, vereniging van belangenbehartigers voor mantelzorgers van GGZ-cliënten . 16.15 uur Presentatie beleidsvisie
. 16.25 uur Overhandiging van het beleidskader door Jantine Kriens, wethouder volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang aan Arie Ouwerkerk, directeur van Mezzo de landelijke vereniging voor mantelzorgers . 16.35 uur Afsluiten van de eerste Rotterdamse mantelzorgovereenkomst door Kees van Pelt de voorzitter van het dagelijks bestuur van de deelgemeente Hoogvliet . 16.45 uur Rondetafelgesprek voor alle genodigden . 17.15 uur Samenvatting en afsluiting.

Met het beleidskader 'Meer Rotterdammers zorgen voor elkaar' en de mantelzorgovereenkomst loopt Rotterdam voorop in Nederland. Ondersteuning van mantelzorgers maakt deel uit van activerende zorg, één van de ambities van het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders om het sociale klimaat in de stad te verbeteren.

U bent van harte uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen. U kunt zich aanmelden bij Concerncommunicatie Bestuursdienst, Anja Pels, a.pels@bsd.rotterdam.nl

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam