Provincie Utrecht

Bunschoterstraat (N199) Amersfoort

Wegwerkzaamheden Bunschoterstraat (N199) Amersfoort

9-7-2007 -

Vanaf maandag 16 t/m zaterdag 28 juli 2007 voert de provincie Utrecht in de avonden en nachten asfaltonderhoud uit aan de Bunschoterstraat (N199). Voor de werkzaamheden moet de weg worden afgesloten. Dat gebeurt in de avonden en nachten, tussen 19:00 uur en 06:00 uur de volgende ochtend. In het weekend van vrijdag 20 t/m maandag 23 juli zullen er geen werkzaamheden zijn.

Het nieuwe asfalt komt tussen de rotonde bij de zuidelijke op- en afrit van de A1 en het kruispunt Van Boetzelaerlaan (tussen hectometerpaal 3,0 en hectometerpaal 5,7). Op dit traject wordt de bovenste laag asfalt verwijderd en vervangen door een nieuwe, stille deklaag. Tegelijkertijd wordt de busbaan richting centrum met ca. 150 meter verlengd, ter hoogte van de Van Boetzelaerlaan.

Overzicht werkzaamheden
De werkzaamheden tussen de A1 en het kruispunt van Boetzelaerlaan bestaan uit:


* het verwijderen van de markeringen,

* het verlengen van de busbaan ter hoogte van de Zevenhuizerstraat
* het frezen van de deklaag,

* het aanbrengen van een nieuwe, geluidreducerende deklaag, en
* het aanbrengen van nieuwe markeringen, volgens de laatste, uniforme richtlijnen.

Verkeershinder en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden 's avonds en 's nachts wordt het verkeer als volgt omgeleid:
· Verkeer uit de richting Bunschoten wordt omgeleid via de A1 afslag Rondweg-Noord, Zevenhuizerstraat en vervolgt de Bunschoterstraat (N199) naar Amersfoort.
· Verkeer uit de richting Amersfoort wordt omgeleid in de omgekeerde richting.

Plan voor betere doorstroming OV
In 2006 is de lijn Vathorst gerealiseerd. Deze busverbinding rijdt tussen station Vathorst en station Amersfoort. De bus maakt gebruik van de nieuwe busbaan in Vathorst, nieuwe en aangepaste haltes en nieuwe en verlengde busstroken. De matige doorstroming op de Bunschoterstraat vormt nog een knelpunt op de lijn Vathorst.

Om de doorstroming te verbeteren, zijn er op de kruispunten Bunschoterstraat/Van Boetzelaerlaan en Bunschoterstraat/Maatweg verschillende maatregelen nodig. Deze maatregelen variëren van het

verlengen van de busbaan tot het verlengen en uitbreiden van de in- en uitvoegstroken. Na goedkeuring van de maatregelen door de provincie, kan de uitvoering medio 2008 starten. Bij de realisatie van deze maatregelen krijgt ook het deel van de Van Boetzelaerlaan tot aan de Radiumweg een nieuwe deklaag van geluidreducerend asfalt. Over de uitvoering van dit deel zullen wij u tijdig informeren.

Nadere informatie
Met vragen of voor nadere informatie over de aankomende werkzaamheden kunt u contact opnemen met de heer H. Legemaat van de provincie Utrecht, tel. (030) 698 06 47, op werkdagen bereikbaar tussen 07:00 en 16:30 uur.

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19