Politie Amsterdam-Amstelland



Fransman gearresteerd na doden hond / Herengracht (14/07/07)

Vrijdagavond 13 juli rond halfacht arresteerde de politie een 28-jarige Fransman omdat hij op de Herengracht in zijn auto zijn hond had gedood. De man verklaarde paddo's (mushrooms) te hebben gegeten en te hebben geblowd. Hij is in verzekering gesteld.

Agenten troffen op de Herengracht de verwarde man aan in een wit busje met een Frans kenteken. Hij was geheel naakt en zat onder het bloed. In de auto lag een hond die geslacht was. De binnenzijde van de auto was bedekt met bloedspetters en vegen. In de auto lagen een bebloedde schaar en mes. De onder invloed van paddo's verkerende man verklaarde de hond te hebben gedood om zijn geest vrij te maken. De politie onderzoekt de zaak.
Man overlijdt in cel hoofdbureau van politie / Elandgracht (14/07/07)

In de nacht van vrijdag 13 juli op zaterdag 14 juli is een 49-jarige man in een cel aan het hoofdbureau van politie overleden. De man kreeg rond 22.00 uur waarschijnlijk een epileptische aanval en werd hiervoor door ambulancepersoneel behandeld. Rond 23.00 uur heeft een somatische arts de man bezocht.

Rond halfeen trof politiepersoneel de man levenloos aan in zijn cel. Hij is onmiddellijk gereanimeerd maar even later constateerde een arts dat de man overleden was. De rijksrecherche onderzoekt de zaak.