Ingezonden persbericht


Zaterdag 14 juli 2007: Grand Prix info voor media en relaties

Betreft GP Sachsenring (Duitsland) 2e Trainingsdag

GEEN TIJDSVERBETERING VOOR JOEY LITJENS (25e), MAAR WEL GOEDE "RACE-PACE"

DANNY WEBB (34E) WINT HALVE SECONDE, MAAR ZIET GEEN TERREINWINST OP GRID

In de tweede en laatste kwalificatie van de Grosser Preis von Deutschland heeft Joey Litjens zijn tijd niet kunnenverbeteren. Maar de DeGraaf coureur maar reed wel constant in de 1.29, rondetijden die een goede uitgangspositie zijn voor de race van morgen. Danny Webb wist daarentegen wél zijn tijd te verbeteren maar bleef "hangen" op de 34e positie.

Tijdens de 2e trainingsdag was het zinderend heet warm op het Duitse Sachsenring met temperaturen die boven de 30 graden kwamen. De meest rijders verbeterden hun tijden dan slechts marginaal (bij warm weer leveren de motoren immers minder vermogen) waardoor het hele veld dicht bij elkaar bleef.

Joey Litjens reed een rondetijd van 1:29,36 die een fractie langzamer was dan zijn rondetijd van gisteren. "Het ging vandaag eigenlijk helemaal niet slecht. In de vrije training van vanochtend wist ik ook al bijna mijn rondetijd van gisteren te evenaren. Maar het grootste verschil vandaag was de hitte. Het scheelt bijna 10 graden met gisteren en daar reageren de 125cc tweetakt machientjes in negatieve zin op. Ik had een goed gevoel in de kwalificatie en het ging ook lekker. Alleen kon ik mijn tijd niet verbeteren maar ik wist wel continue in de 1:29 te rijden wat mij vertrouwen geeft voor de race van morgen. Wat mij alleen zorgen baart is het weer. Want morgen wordt het volgens de weerberichten 36 graden en dan wordt een race van 27 ronden best zwaar! Maar ik zal ze laten zien dat mijn conditie super is en ik hoop dat het mij een goede positie oplevert morgen!", aldus een zwaar bezwete Joey Litjens.

Danny Webb wist zich al in de vrije training van vanochtend te verbeteren en deed dat de 16-jarige Brit vervolgens ook in de kwalificatie. Helaas leverde het hem geen positieverbetering op. Morgan start Danny vanaf de negende startrij starten aan de 27 ronden tellende race. "Het ging vandaag beter dan gisteren. Met name omdat ik meer ronden heb gereden op de voor mij nieuwe Sachsenring. In de ochtendtraining wist ik al snel mijn tijd te verbeteren, omdat ik net overal iets sneller doorheen ging. Mijn tijd was een halve seconde sneller en ik wilde in de kwalificatie minimaal dezelfde tijd rijden als in de ochtendtraining. In de kwalificatie lukte het mij ook om die rondetijd te rijden maar ik was er nog niet helemaal tevreden mee. De motor was continue aan het glijden omdat de asfalt temperatuur erg hoog opliep. Dan is het erg moeilijk om je lijn te houden. Uiteindelijk reed ik bijna een halve seconde sneller, maar dat leverde helaas geen positieverbetering op. Dat houdt in dat van de laatste startrij moet vertrekken. Daar baal ik wel van. Maar ik heb dan ook weinig te verliezen en zal morgen vol tegenaan gaan om een goed resultaat neer te zetten. Ik heb er wel vertrouwen in", aldus Danny Webb.

Voor alle trainingstijden surft u naar www.motogp.com onder de button results.

Actuele foto's kunt u downloaden van www.molenaarracing.com