Ingezonden persbericht


Persbericht

Triatleet aangekomen in Santiago dankzij Ewals

Santiago de Compostella, 14/07/2007.

Vanmorgen om 11u bereikte pelgrim en voormalig triatleet Jeroom Coenen de kathedraal van Santiago de Compostella. Dit was het einddoel van zijn 2.500 km lange voettocht vanuit Bree, die begon op paasmaandag (9 april).

De bedevaart gebeurde in twee etappes met een uniek tussendoortje. Half juni had hij zijn pelgrimstocht voor enkele dagen onderbroken om de 50ste verjaardag van zijn echtgenote Leen in thuisstad Bree bij te wonen. Om dat te doen, pikte een vrachtwagen van Ewals Cargo Care (ECC) hem op aan een tankstation nabij Pamplona. Leen wist niet dat hij aanwezig zou zijn op het feest en de verrassing was dan ook compleet.

Na het feest bracht dezelfde chauffeur van ECC de pelgrim terug naar het punt waar hij zijn voettocht had onderbroken. Van daaruit is hij verder gestapt naar Santiago de Compostella, waar hij deze morgen moe maar voldaan is aangekomen.

Insiders beweren dat Jeroom Coenen de eerste Belg is die zowel te voet als met een truck naar Spanje trok. De duatlon van de triatleet... (LF)

Foto (opvragen bij afzender):
V.l.n.r.: Directeur Luc Driessen (ECC), pelgrim Jeroom Coenen en chauffeur Vincenzo Di Benedetto (ECC).

Voor meer informatie, contacteer:
Luc Franco
Tel.: +32 (0)89 38 42 44
Gsm: +32 (0)473 581 600
E-mail: luc.franco@skynet.be


---- --