Ministerie van Defensie

14-07-2007 14:43

NATIONALE VLOOTDAGEN IN VOLLE VAART


De eerste dag van de Nationale Vlootdagen in de marinehaven van Den Helder trok gisteren ongeveer 45.000 belangstellenden. Commandant Zeestrijdkrachten vice-admiraal Jan Willem Kelder opende de festiviteiten met het afvuren van een zeventiende-eeuws kanon, een stuk uit de tijd van Michiel de Ruyter. De Bestevaer eist een deel van de aandacht op zich, wegens de viering van het vierhonderdste geboortejaar van deze grote zeeheld.

De bezoekers konden onder perfecte weersomstandigheden genieten van wat de Koninklijke Marine zoal te bieden heeft. Niet te warm, een frisse wind, maar toch zeker zomers.

Mariniers voeren landingsactie uit - Foto: Albert Vermeulen, AVDD

Het eigenlijke thema, dat aansluit bij de opendagen van alle krijgsmachtdelen is binnenlandse veiligheid. Demonstraties van een mijnenjager, van Lynx en Cougar helikopters, rubberboten, landingsvaartuigen met een Fennek pantservoertuig en een Leopardtank van de landmacht geven een indruk van de slagkracht van een steeds vaker samenwerkende krijgsmacht.

De Nationale Vlootdagen zijn van 13 tot en met 15 juli, vanaf 09.00 tot 17.00 uur. Er rijden gratis pendelbussen tussen de Nieuwe Haven, het Marinemuseum en het NS station Den Helder. Elke dag rijdt de Jutter Express over het terrein.

Bekijk een foto-impressie op de marinewebsite.

Gerelateerde links: Zie het origineel
open dagen 2007