Politie Zeeland


W-2298-2007 Inbraken in Nieuw- en Sint Joosland
Tussen 23.50 en 07.15 uur is ingebroken in een woning aan de Veerstraat in Nieuw- en Sint Joosland.
Vanmorgen bij het opstaan ontdekten de bewoners dat hun woning doorzocht was. Vermoedelijk zijn de daders binnengekomen door een deur te forceren. Uit de woning werd een portemonnee weggenomen, alsmede de sleutel van een geparkeerde Peugeot. Met die sleutel hebben de dieven ook de auto weggehaald. Het betreft een blauwe Peugeot 206 met kenteken 98-JK-RJ.
Ook werd ingebroken in een woning aan de Achter de Kerk. Hier kwamen de daders op dezelfde manier binnen als bij de vorige inbraak. Uit de woning werden twee portemonnees meegenomen en een gsm. Ook hier werden autosleutels buitgemaakt, maar die werden later teruggevonden door de bewoners.
Eenzelfde soort inbraak vond plaats in een woning aan de Scheldepoortstraat. Uit deze woning werden twee gsm's weggenomen en een klein geldbedrag. Ook werd een computer weggehaald.

W-2299-2007 Vrouwen met brandblusser bespoten
Vannacht, tussen 00.45 en 01.15 uur, fietsten drie vrouwen over het Koopmansvoetpad in Oost Souburg.
Drie scooters kwamen hen tegemoet gereden en toen zij de dames passeerden spoot één van de scooterrijders een witte wolk over de fietssters heen. In eerste instantie dachten de vrouwen dat het zand was, maar het bleek schuim uit een brandblusser te zijn geweest. De vrouwen zijn erg geschrokken van het voorval, omdat zij in eerste instantie niet wisten om wat voor stof het ging. Zij hadden last van prikkende ogen.
In een restaurant in Oost Souburg is vannacht ook een brandblusser leeggespoten. De medewerkers van het restaurant zijn de hele dag bezig geweest om de troep van het meubilair en de vloerbedekking af te halen. Een schadebedrag is niet bekend. Door getuigen werden hierbij ook scooters gezien.

Z-2300-2007 Controles bij coffeeshops
Vanwege de overlast die de "drugstoeristen" voor omwonenden van de coffeeshops in Terneuzen veroorzaken, is gisteravond weer een controle uitgevoerd.
Er werden diverse bekeuringen uitgeschreven:
2x rijden zonder helm
1x besturen bromfiets beneden de 16 jaar
2x wildplassen
1x overschrijden maximum snelheid met 43 kilometer
1x niet gebruiken fietspad met een rolstoel (reed over de Tractaatweg)
1x niet dragen gordel