Politie Haaglanden

Persberichten 13 juli

Haaglanden, 14-07-2007

Hennepkwekerij ontmanteld
Den Haag - In een garage aan de Leeghwaterstraat ontmantelde de politie donderdag 12 juli een hennepkwekerij. De kwekerij bevond zich in twee kelderruimtes, hier troffen rechercheurs ruim 700 bijna volgroeide en bijna 400 onvolgroeide planten aan. Ook op de eerste etage bleek gekweekt te worden, er bevonden zich ongeveer 250 planten. De politie heeft alle planten in beslag genomen en de energieleverancier geïnformeerd. De verdachte, een 42-jarige medewerker van de garage en tevens bewoner van het pand, zit in verzekering. De politie stelt een onderzoek in. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met het dichtstbijzijnde politiebureau via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Doorrijden na aanrijding
Den Haag - Een automobilist reed donderdagavond 12 juli om 23.50 uur door, nadat hij in de Hasebroekstraat een aanrijding met een fietser had veroorzaakt. De fietser, een 25-jarige Hagenaar, raakte hierbij gewond en de ambulance vervoerde hem naar het Westeinde ziekenhuis. Hij kan zich niets meer herinneren van de aanrijding. Dankzij getuigenverklaringen trof de politie korte tijd na het ongeval het betreffende en behoorlijk beschadigde voertuig op de Sinjeur Semeynsweg aan. Agenten namen de verdachte, een 37-jarige man uit Den Haag, mee naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Beginnend bestuurder in de fout
Den Haag - Agenten zagen op donderdag 12 juli om 21.30 uur in de Hoge Prins Willemstraat een personenauto half over een talud staan. De bestuurder, een 29-jarige Hagenaar, had zijn voertuig in de verkeerde versnelling gezet. Toen de agenten een helpende hand gaven, roken zij een sterke alcohollucht bij de man. De Hagenaar moest een blaastest afleggen aan het bureau en blies 735 ugl. De alcohollimiet in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt een strengere wetgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (=0,2 promille). De Hagenaar kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Ongeval voetgangster en motoragent
Den Haag - Een 55-jarige Haagse voetgangster raakte op donderdag 12 juli om 17.00 uur in de Theresiastraat gewond bij een aanrijding met een motoragent. De 27-jarige motoragent reed door de Theresiastraat toen plotseling de voetgangster de rijbaan overstak. De motoragent probeerde nog te remmen, maar kon een aanrijding niet voorkomen. De ambulance vervoerde de voetgangster naar het ziekenhuis vervoerd. Na behandeling kon zij weer naar huis. De motoragent kwam met de schrik vrij. Vermoedelijk stak de voetgangster zonder te kijken de rijbaan over om de bus te halen. Politie Hollands-Midden doet onafhankelijk onderzoek naar het ongeval.

Aanrijding met letsel
Den Haag - Een 66-jarige Haagse bromfietser raakte op donderdag 12 juli om 15.30 uur gewond bij een aanrijding. Op de kruising van de Sijzenlaan met de Patrijslaan verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende personenauto. De 61-jarige bestuurster van de personenauto zag de bromfietser te laat en kon een aanrijding niet voorkomen. De ambulance vervoerde de bromfietser met onbekend letstel naar het ziekenhuis. De bestuurster van de personenauto kwam met de schrik vrij.

Auto na drie weken alweer kwijt
Den Haag Een 16-jarige jongen uit Wassenaar raakte donderdagmiddag om 16.50 uur de auto kwijt die hij drie weken eerder had gekocht. Politieagenten zagen de jongen omstreeks vijf uur op de Hoefkade tegen het verkeer in rijden en controleerden zijn gegevens. Nadat hij eerst een valse geboortedatum had opgegeven, ontdekten de agenten dat de jongen pas 16 jaar was. Hij kon dus onmogelijk over een rijbewijs beschikken. Bovendien was de auto niet verzekerd. De 16-jarige verklaarde de auto drie weken geleden te hebben gekocht en er dagelijks in te rijden. De politie heeft de auto ter vernietiging in beslag genomen.

Brand in hennepkwekerij
Den Haag De politie heeft donderdagavond 12 juli om 22.15 uur een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Groenteweg. Agenten kwamen omstreeks kwart over tien naar het pand, omdat daar brand was uitgebroken. Vier kamers van de woning waren als hennepkwekerij ingericht. Er werden 580 planten aangetroffen.

Aangehouden met gestolen scooter
Den Haag De politie heeft donderdagavond 12 juli omstreeks half negen een 15-jarige jongen aangehouden die met een gestolen scooter door de Javastraat liep. De kappen aan de voor- en zijkant van de scooter waren verwijderd en uit het contactslot staken lossen draden. De scooter bleek de vorige nacht in Leidschendam te zijn gestolen. De 15-jarige werd daarop aangehouden. Hij zegt de scooter te hebben gevonden.

Op de vuist met HTM-controleurs
Den Haag Een 23-jarige Hagenaar ging donderdagochtend omstreeks half twaalf op de vuist met enkele HTM-controleurs toen zij de man in de tram op de Lange Vijverberg vroegen om zijn plaatsbewijs. De man gaf één van de controleurs een elleboog, waarna hij door de man en diens collegas werd aangehouden en geboeid. De politie nam de verdachte mee naar het bureau, waar hij de mishandeling en het verzet tegen zijn aanhouding bekende.

Plassende vrouw ontkent plassen
Den Haag Politieagenten konden vrijdagochtend 13 juli 04.15 uur hun oren niet geloven toen zij een 33-jarige vrouw uit Duitsland hoorden ontkennen dat zij op straat aan het plassen was. De agenten zagen de vrouw omstreeks kwart over vier gehurkt zitten in de Hartogstraat. Ze had zowel haar broek als haar onderbroek op haar knieën en onder haar lag een plas. De vrouw hield echter bij hoog en bij laag vol dat de plas niet van haar was. Waarom ze dan wel in die opmerkelijke houding op straat zat, werd niet duidelijk. De vrouw kreeg een bekeuring.

Door rood licht
Leidschendam Een 42-jarige man uit Leidschendam negeerde donderdag 12 juli om 14.30 uur het rode verkeerslicht op de kruising van de Noordsingel met de Burgemeester Banninglaan. Hierdoor botste hij (gelukkig met lage snelheid) op een bromfietser. De bromfietser raakte niet gewond, maar de bestuurder van de auto kreeg een proces-verbaal.

Hagenaar vergeet rijbewijs te verlengen
Leidschendam Politieagenten controleerden donderdag 12 juli om 15.50 uur een 34-jarige automobilist op het Berberis. De Hagenaar vertelde de agenten dat hij zijn rijbewijs nog moest verlengen. Dat klopte, het rijbewijs van de man was al sinds 2004 verlopen. Hij kreeg een proces-verbaal.

2.900 automobilisten langs politiecontrole
Leidschendam - De politie hield donderdag 12 juli tussen 8.25 en 12.00 uur een snelheidscontrole op het Oosteinde. Van de 2.900 bestuurders die de radar passeerden reden 122 te snel. De hoogst gemeten snelheid lag op 87 km/uur, waar de maximumsnelheid op 50 km/uur ligt.

31 bestuurders te snel
Wassenaar De politie hield donderdag 12 juli tussen 12.30 en 14.00 uur een snelheidscontrole op de Papagaaienlaan en Backershagenlaan. Van de 540 bestuurders die de radar passeerden reden 31 te snel. De hoogst gemeten snelheid lag op 76 km/uur, waar de maximumsnelheid op 50 km/uur ligt.

Familieuitje
Rijswijk Twee zussen en hun nichtje (14-16 jaar) uit Den Haag gingen donderdag 12 juli om 15.30 uur met kleding uit de winkel een pashokje van een kledingwinkel in winkelcentrum In de Boogaard in. Even later kwamen ze zonder kleding op hangers weer het pashokje uit. Ze hadden de kleren aangetrokken, maar deze waren wel beschadigd op plaatsten waar de beveiligingslabels had gezeten. Beveiligsmedewerkers droegen de meiden over aan de politie en hun middagje shoppen eindigde op het politiebureau met een Halt-verwijzing.

Visuitrusting gestolen
s-Gravenzande De politie kreeg donderdagochtend 12 juli om 08.45 een melding dat er in de voorgaande nacht van in een afgesloten schuur aan de achterzijde van een woning op de Dirk van der Knijfstraat ingebroken was. De inbrekers namen een complete karperuitrusting uit de schuur weg. De buit bestond uit hengels, vismolens, een compleet ingerichtte tent, verklikkers, visnetten, ander visgerei en een zogenaamde Boli-boot. De schade loopt in de duizenden euros. Aangezien het hier dure en zeer specifieke visgerei gaat die mogelijk verhandeld gaan worden, komt de politie graag in contact met een ieder die informatie heeft over deze diefstal. U kunt bellen met nummer 0900-8844. Anoniem kunt u uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Grote verkeerscontrole
Maasdijk De politie voerde donderdag 12 juli tussen 09.00 en 12.30 uur een verkeerscontrole uit op het werkterrein aan de Coldenhovelaan. Ze controleerden ongeveer 50 voertuigen, waaronder taxis, personenautos (met aanhangers) en (vracht)verkeer met gevaarlijke stoffen. In totaal schreven de agenten 12 bekeuringen uit. Vier voor het rijden zonder of niet kunnen tonen van een rijbewijs, tweemaal voor een ondeugdelijke losbreekrem. Verder schreven ze ondermeer voor gladde banden, een niet-zichtbare chauffeurspas bij een taxi en een niet zichtbaar kenteken.

Vernielers tegen de lamp
s-Gravenzande De politie hield donderdagnacht 13 juli twee vernielers aan. Een 16-jarige jongen uit s-Gravenzande kon om 00.50 uur mee naar het bureau nadat hij op het Zandeveltplein druk bezig was geweest fietsenrekken uit de grond te rukken. Een 23-jarige man uit s-Gravenzande moest om 01.00 uur ook mee naar het politiebureau in Naaldwijk. Een getuige zag hem op de Molenweg een telefooncel vernielen en belde de politie. Beide heren kregen een proces-verbaal.

Snelheidscontrole
Delft - Bij een snelheidscontrole op de provinciale weg controleerde Politie Haaglanden donderdagavond 12 juli tussen 18.00 uur en 23.00 uur 450 bestuurders. In totaal kregen 8 bestuurders een bekeuring voor het overtreden van de maximum toegestane snelheid van 80 km/uur. De agenten vorderden het rijbewijs in van een bestuurder die maar liefst 136 km/uur reed.

Te diep in het glaasje
Zoetermeer Agenten hielden vrijdagmorgen 13 juli omstreeks 01.50 uur een 62-jarige Zoetermeerder is aan omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. De man reed in de Tintlaan toen hij door surveillerende agenten hem controleerden. De blaastest had 350 ugl. als resultaat. Ze hielden de man aan. Met een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod op zak mocht hij het bureau weer verlaten en nam hij een taxi naar huis.

Betrapt!
Delft De politie hield vrijdagmorgen 13 juli omstreeks 03.20 uur twee Delftse jongedames van 16 jaar aan omdat zij vlak daarvoor op het Stationsplein twee fietsen hadden weggenomen. Camerabeelden lieten zien dat de twee verschillende fietsen uit het fietsenrek haalden om ze vervolgens weer terug te zetten. Toen zij kennelijk een fiets hadden gevonden die niet op slot stond, namen zij deze mee. Ter hoogte van de trap boog een van de twee verdachtes zich over een tweede fiets en leek daaraan te rommelen. Op dat moment kwamen gealarmeerde agenten ter plaatse en hielden de meiden aan. Tijdens het verhoor bekenden zij de diefstal en verklaarden dat zij speciaal op zoek waren naar fietsen die niet op slot stonden. Vanwege hun minderjarige leeftijd krijgen zij in overleg met hun ouders een doorverwijzing naar bureau Halt.