Gemeente Tiel


Geen erkenning voor voortgezet onderwijs Iederwijs Betuwe

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tiel heeft vandaag besloten de afdeling voortgezet onderwijs van Iederwijs Betuwe niet aan te merken als een school op grond van de leerplichtwet. Tegelijkertijd is besloten de afdeling basisonderwijs definitief wel aan te merken als school.

Het college baseert haar besluit op het onderzoek van de Onderwijsinspectie. De inspectie heeft geconcludeerd dat de afdeling voortgezet onderwijs niet voldoet aan de minimale eisen. Bevoegde leraren voor essentiële vakken ontbreken en niet elke leerling krijgt onderwijs geboden gericht op algemeen maatschappelijke voorbereiding en persoonlijke vorming. Hierdoor is er geen sprake van een inrichting die overeenkomt met een bekostigde school voor voortgezet onderwijs. Op grond hiervan heeft het college besloten de afdeling voortgezet onderwijs van Iederwijs Betuwe niet aan te merken als school.

Voor de afdeling basisonderwjjs van Iederwijs Betuwe heeft de inspectie geconcludeerd dat de inrichting wel overeenkomt met een bekostigde school voor basisonderwijs. De afdeling basisonderwijs voldoet aan de minimale eisen. Op grond hiervan heeft het college besloten de afdeling basisonderwijs van Iederwijs Betuwe wel aan te merken als school.

De beslissing van het college heeft gevolgen voor de vier leerlingen die momenteel onderwijs volgen op de afdeling voortgezet onderwijs van de Iederwijs-school. Samen met hun ouders/verzorgers zijn zij genoodzaakt op zoek te gaan naar een school die wel erkend is op grond van de leerplichtwet. Zij hebben hiervoor de tijd tot 1 oktober 2007.

Laatst bijgewerkt: 13 juli 2007