Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 14-07-2007

Automobilist gewond bij ongeval

GIETERVEEN Vrijdagmorgen is een 25-jarige man uit Assen gewond geraakt bij een ongeval op de Hunzeweg. Hij nam vlak voor de kruising met het Torenveen de binnenbocht en moest vervolgens uitwijken voor een tegenligger. Daarbij raakte hij de controle over zijn auto kwijt en botste in de rechterberm tegen een boom. De Assenaar is met een hersenschudding overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. (07-158867)

Nog meer alcohol in het verkeer

HOOGEVEEN Vrijdagavond raakte een 42-jarige man uit Hoogeveen zijn rijbewijs kwijt. Hij reed over Het Haagje en werd voor de derde keer binnen enkele jaren betrapt op het rijden onder invloed. Nu had hij 0,65 promille. Hij kreeg na verhoor een dagvaarding mee voor snelrecht. (07-159044)

KLAZIENAVEEN Vrijdagavond zagen agenten een 36-jarige man uit Klazienaveen over de Molenwijk rijden. Hij had gedronken en bleek een alcoholpromillage van 1,6 te hebben. Zijn auto bleek niet te zijn verzekerd en is in beslag genomen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-159079)

BEILEN Vrijdagnacht controleerden agenten op de Esweg een 31-jarige automobilist uit Beilen. Hij reed opvallend langzaam. Bij controle bleek de oorzaak. De man had stevig gedronken, 1,6 promille, zo bleek bij de blaastest. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (07-159118)

Later in de nacht werd op de Eursing een 36-jarige man uit Hengelo (O) gecontroleerd. Hij reed daar in een personenauto. Bij de controle bleek hij 0,85 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij had geen rijbewijs en er stond nog een boete van bijna 1300 Euro open. Hij is ingesloten in afwachting van de betaling van de boete. Voor het rijden onder invloed kreeg hij een dagvaarding mee. Op 8 oktober wordt de man bij de politierechter verwacht. (07-159152)

Spookrijder aangetroffen op A37

HOOGEVEEN Vrijdagmiddag tegen drie uur kreeg de politie een melding van een spookrijder op de A37, tussen het klaverblad en de afslag Hoogeveen-Oost. Een 78-jarige vrouw uit Hoogeveen bleek daar tegen het verkeer in te zijn gereden. Ze had inmiddels de auto al in de middenberm stilgezet. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd. (07-158986)

Politie onderzoekt diefstal auto

ASSEN Vrijdagavond is vanaf een parkeerterrein aan de J. Fabriciusstraat een grijze VW Golf gestolen. De eigenaar is een 90-jarige Assenaar. Hij deed aangifte. (07-159176)

Computers gestolen bij inbraak

MEPPEL Vrijdagnacht zijn bij een inbraak in een drukkerij aan de Eekhorstweg meerdere computers gestolen. Het exacte aantal is nog niet bekend. De inbraak is kort na 1.00 uur gepleegd. De politie onderzoekt deze zaak. (07-159146)

Verdachte mishandeling aangehouden

WEZUPERBRUG Vrijdagnacht heeft de politie een 28-jarige man uit Schoonoord aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 38-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Deze heeft daarbij vermoedelijk zijn neus gebroken. De twee kregen onenigheid aan het Oranjekanaal nabij het dorpshuis, waarna de mishandeling plaatsvond. De verdachte is ingesloten voor een nader onderzoek. (07-159141)

Pallets in brand

HOOGEVEEN Vrijdagnacht is een stapel pallets op een bedrijfsterrein aan de Europaweg in brand gestoken. Een oplegger die er naast stond liep daarbij ook schade op. De brandweer bluste de brand. De politie onderzoekt deze zaak. (07-159167)

Politie doet onderzoek na aantreffen meisjes

EMMEN - Op zondag 3 juni zijn in de middag twee meisjes van 9 en 10 jaar nagenoeg bewusteloos aangetroffen bij het zandgat van Jansen aan de Schanswal in Emmen. De politie heeft diezelfde middag een 44-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg aangehouden. De man wordt onder meer verdacht van misbruik van één van de meisjes en het bezit van GHB en XTC. De verdachte is voorgeleid aan de Rechter-commissaris en zit nog vast.

De meisjes zijn naar het ziekenhuis gebracht en onderzocht. Uit onderzoek is gebleken dat de meisjes zijn gedrogeerd. In hun bloed is de stof GHB aangetroffen. Ze maken het naar omstandigheden goed en zijn inmiddels weer thuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht. Het onderzoek is nog in volle gang.

Beschikt u over meer informatie over deze zaak dan kunt u bellen met de politie via 0900-8844.

Getuigen gezocht na inbraak brillenzaak

HOOGEVEEN Woensdagnacht is ingebroken in een brillenzaak in de Schutstraat. Daarbij is een aantal dure brillen gestolen. Zie hiervoor het persbericht van afgelopen donderdag. In het onderzoek is inmiddels duidelijk geworden dat het mogelijk gaat om drie daders, die na de inbraak naar het Schutsplein zijn gerend. Ze droegen mogelijk de brillenstandaards en zijn daarmee in zuidelijke richting gegaan. De politie vraagt eventuele getuigen die hier iets over kunnen zeggen om contact op te nemen met de politie in Hoogeveen, 0900 8844. (07-158475)

Boete voor aangetroffen drugs

ASSEN Vrijdagnacht controleerde de politie op de Kerkstraat een 27-jarige man uit Ens. Hij reed daar op zijn bromscooter. Bij controle bleek dat deze niet verzekerd was. Bovendien stond de man gesignaleerd omdat hij zich als veroordeelde niet had gemeld wegens het afstaan van DNA. Hij werd ingesloten, waarbij in zijn kleding 1 gram cocaïne werd aangetroffen. Dat is in beslag genomen. Het DNA is inmiddels afgenomen, en voor het bezit van de cocaïne kreeg de man na overleg met het Openbaar Ministerie een boete van 240 opgelegd. (07-159134)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ernest Zinsmeyer, telefoon 0592 451280.