Politie Zeeland


Z-2294-2007 Aangehouden na vechtpartij
Na een vechtpartij in een shoarmazaak in Axel zijn, rond 22.50 uur vrijdagavond, door de Zeeuwse politie twee mannen aangehouden die de vechtpartij zouden zijn begonnen.
In de Weststraat in Axel werden beide mannen, een 36-jarige man uit de gemeente Sluis en een 24-jarige man uit de gemeente Terneuzen, door agenten aangehouden. Volgens getuigen ontstond de vechtpartij toen één van de mannen op een gokkast wilde gaan spelen die al door iemand anders gebruikt werd. Door personeel van de shoarmazaak werd daarover een opmerking gemaakt waarop de mannen door het lint gingen. Er zijn over en weer rake klappen gvallen en door beide mannen werden bloembakken naar binnen in de zaak gegooid. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de zaak een grote ravage. Toen de mannen werden aangehouden waren zij nog steeds erg agressief en zij pleegden verzet bij hun aanhouding. Beide mannen zijn ingesloten en worden dit weekend verder verhoord.

W-2295-2007 Aangehouden wegens belediging
Vannacht rond 01.15 uur werd, op de Nieuwendijk in Vlissingen, door de Zeeuwse politie een 32-jarige Vlissinger aangehouden.
De man liep, samen met zijn vriendin, over straat en gedroeg zich agressief tegen haar. Op een gegeven moment schold hij haar uit en greep haar vast. De surveillerende agenten spraken hem aan op zijn gedrag. De 32-jarige was niet van deze repliek gediend en maakte dit de agenten duidelijk door hen op beledigende wijze toe te spreken. Na nòg een waarschuwing bleef de man doorgaan met schelden tegen de agenten en hierop werd hij aangehouden. Hij verklaarde ruzie gehad te hebben met zijn vriendin. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is inmiddels weer in vrijheid gesteld.

Z-2296-2007 Aangehouden na mishandeling agent
Een 52-jarige man uit de gemeente Terneuzen is vannacht rond 02.30 uur aangehouden door de Zeeuwse politie, omdat hij een agent mishandelde.
Twee agenten hadden juist op de Stationsweg in Hulst een fietser aangesproken die geen verlichting voerde. De fietser was weer vertrokken toen een tweede fietser zich meldde bij de auto van de agenten. De man wilde weten hoeveel hij had gedronken en eiste dat hij mocht blazen op het mobiele blaasapparaat dat de agenten bij zich hadden. Aangezien dat wat de man wilde niet mogelijk was is dat hem duidelijk gemaakt door de agenten. Hierop zette de man zijn fiets weg en kwam naar de agenten toegelopen. Hij dreigde hen te gaan slaan en gaf hierop een van de agenten een knietje. Toen werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Toen de man later aan zijn vriendin en een kennis werd overgedragen was hij nog steeds behoorlijk agressief en dreigde de eerste de beste agent wat aan te doen. Toen hij er één tegenkwam op zijn weg naar buiten toe, sloeg hij deze agent in het gezicht. Hierop is de man overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij is ingesloten. Hij wordt nog verder verhoord.

Z-2297-2007 Brand legt gedeelte bedrijf in de as
Bij een bedrijf aan de Langeweg in Axel is vannacht rond 03.00 uur brand ontstaan.
Er wordt nog onderzocht hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen die duiden op brandstichting. De brand is ontstaan in een "droogkamer" van het palletbedrijf. De brand werd door voorbijgangers ontdekt. Bij meer info volgt uitgebreider bericht.