Ingezonden persbericht


Persbericht

Buitenlands brood is de trend.
18 uur voor het maken van een echt Frans stokbrood! Allereerste echte ambachtelijke Franse bakker in Nederland opent haar deuren in Adam zuid.

Susan (37) en Sébastien (37) Roturier openen op een typische Franse feestdag 14 juli 2007 een lang gekoesterde droom: een echte Franse bakkerij in 'dam Zuid. Een uitgebreide keuze aan broden op ambachtelijke Franse wijze bereid. Regionale specialiteiten, gebak en sandwiches. Zonder toevoeging van kunststoffen. `Echt brood is een geweldig product en geeft net die subtiele kwaliteit in je leven'. `Wij hopen dat de mensen zullen genieten van de kwaliteit en de versheid. De sfeer, de geur van de bakkerij zal typisch Frans zijn. De prijzen liggen ongeveer op hetzelfde niveau als bij een normale bakkerij. Ondanks het feit dat sommige broden soms wel 18 uur nodig hebben ter bereiding. `We gaan hard werken en hebben er ongelooflijk veel zin in'. `Elke keer als je onze bakkerij binnenloopt moet je het gevoel hebben dat je in het heerlijkste deel van Frankrijk bent geweest. Dat geldt voor ons zelf natuurlijk ook'. Achtergrond informatie
Tijdens regelmatige familiebezoekjes in Nederland (Susan is Nederlandse) is het idee beetje bij beetje gegroeid hier ons Franse concept op te zetten. We vinden het een uitdaging om de eerste Franse bakker te zijn die in Nederland een bakkerij opent. Veel Franse collega's vertrekken naar landen als Canada, de VS, Engeland, Spanje of Japan. Wij hebben een binding met Nederland, dus was dat een logische stap.
Het echtpaar Susan (37) en Sébastien (37) Roturier hebben in Frankrijk (Vendee) tien jaar lang een bakkerij gehad. Sebatien, geboren en getogen in Frankrijk, komt uit een familie met vele generaties ambachtelijk bakkers. De familiebakkerij is in heel de regio bekend om zijn regionale specialiteiten, zoals de Brioche Vendeenne en de Prefou (een soort knoflookbrood). Elk jaar worden daarmee weer prijzen in de wacht gesleept. De prefou wint bijna ieder jaar goud, en de Brioche was in 2005 met goud en in 2006 met zilver bekroond.
Naast zijn bakkersopleiding en de ervaring opgedaan in de familiebakkerij volgt Sébastien regelmatig stages in Rouen, aan het prestigieuze Instituut National de la Boulangerie-Patisserie (INBP), waar alle grote namen uit de Franse bakkerswereld les geven. De rolverdeling is duidelijk. Sébastien is de bakker. Susan zwaait de scepter over de winkel . Le Fournil de Sébastien
Olympiaplein 119, 1077 CW Amsterdam, Tel 020-6724211(vanaf 14-7-'07). Openingstijden van maandag t/m zaterdag. 7.00-19.00 uur www.lefournil.nl

Note voor redacties
Voor interviews en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Susan Roturier bereikbaar op telefoonummer 020-4711603 / 06-41148058 of per e-mail roturier@xs4all.nl


---- --