Provincie Gelderland

PERSBERICHT

Nr.2007-329

Arnhem,13 juli 2007

ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS
Periode 14 juli t/m 20 juli 2007

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Maandag 16 juli
Gedeputeerden Marijke van Haaren en Theo Peters zijn aanwezig bij de feestelijke opening van de 91ste editie van de Nijmeegse Vierdaagse met de traditionele vlaggenparade. (18.00 - 20.30 uur; Goffertstadion in Nijmegen)

Dinsdag 17 juli
De Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje en gedeputeerde Marijke van Haaren wonen het Vierdaagse diner bij met aansluitend een groots vuurwerk dat in het teken staat van 'De Waal in Vlammen'. (vanaf 18.00 uur; Waalkade in Nijmegen)

Woensdag 18 juli
Gedeputeerde Theo Peters is aanwezig bij de startbijeenkomst kwaliteitsmeting van de gemeenten Millingen aan de Rijn en Doesburg. Met de kwaliteitsmeting wordt de komende drie maanden het functioneren van het gemeentelijk bestuur onderzocht. De gedeputeerde vertelt hoe de kwaliteitsmeting eruit gaat zien en wat ervan verwacht moet worden. (09.15 - 10.15 uur; stadhuis Millingen, Heerbaan 115/ 11.00 - 12.00 uur; stadhuis Doesburg, Philip Gastelaarstraat 2)

Donderdag 19 juli
Gedeputeerde Marijke van Haaren krijgt op het provinciehuis het rapport Mobiliteitsvisie uitgereikt door Wethouder Loes van der Meijs van de gemeente Doetinchem De Doetinchemse Wethouder Otwin van Dijk is ook bij de bijeenkomst aanwezig. (10.00 - 11.30 uur; provinciehuis Arnhem)

Vrijdag 20 juli
De Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje is aanwezig bij de intocht van de Vierdaagse wandelaars aan de St. Annastraat, de Villa Gladiola. (12.00 - 17.00 uur; St. Annastraat in Nijmegen)

NB. Op 17 juli vindt de laatste vergadering van Gedeputeerde Staten plaats voor het zomerreces. De eerstvolgende vergadering zal zijn op dinsdag 21 augustus.