Gemeente Leeuwarden

Bijlagen:


* open dag Patershuis
3052KB | PDF

Open dag Patershuis

Bron: Gemeente Leeuwarden (11-07-2007) Midden in de historische binnenstad van Leeuwarden wordt gewerkt aan een uniek project: de restauratie van het monumentale Patershuis aan de Bagijnestraat en een woonhuis aan de Bollemanssteeg. Bouwbedrijf Lont en Hellema makelaars organiseren zaterdag 14 juli van 13.00 tot 15.00 uur een open dag.
In het Patershuis worden 4 stadswoningen gerealiseerd. Het pand aan de Bollemanssteeg wordt verbouwd tot één riante woning met 3 slaapkamers. Het Patershuis is een officieel rijksmonument en dateert van 1500-1550 De Stichting Stadsherstel restaureert de gevels. Bouwbedrijf Lont is verantwoordelijk voor het interieur. Kopers hebben nog inspraak bij de indeling. Het werk wordt uitgevoerd onder architectuur van Adema Architecten.

De ruime woningen bestaan uit twee bouwlagen en bieden bewoners een boeiend uitzicht op de binnenstad. De huidige entree van het Patershuis wordt de gemeenschappelijke entree van de woningen in de Bagijnestraat. De woningen op de begane grond krijgen ieder een eigen tuin; de woningen op de verdieping een dakterras. Parkeren kan veilig en overdekt. Tevens krijgt elke woning een eigen berging. Bewoners hebben veel privacy in een rustige omgeving.