TROS

Hilversum, 10-07-2007
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 14 juli
Radio 2 - 16.00 uur

THOMAS BERGE TE GAST IN TROS MUZIEKCAFÉ

Zaterdag 14 juli keert TROS MUZIEKCAFÉ terug naar de vertrouwde locatie in Studio Plantage en ook Daniël Dekker is weer van de partij na twee weken vakantie.

De gasten die hij deze week ontvangt:

Thomas Berge is naast zanger en schaatser nu ook acteur geworden en wel in de derde film van de 'Zoop-serie'. In 'Zoop in Zuid-Amerika' speelt hij zichzelf en neemt ook de titelsong 'De wereld ben jij' voor zijn rekening. Zaterdag een gesprek en een optreden in TROS MUZIEKCAFÉ.

Saxofonist en singer/songwriter Curtis Stigers is vooral bekend van zijn grote hit 'I Wonder Why' uit 1991. Dit jaar is Curtis door de BBC genomineerd tot 'Jazz Artist of the Year', staat op het North Sea Jazz Festival en presenteert zijn 10e album. Tijd voor een bezoekje aan de studio.

Het debuutalbum van het Friese viertal Ilanois kenmerkt zich door pakkende songs en prettig in het gehoor liggende refreinen. De band heeft zich duidelijk laten beïnvloeden door acts als Saybia, Keane en Coldplay. Hun nieuwe single heet 'Pouring Rain' en in TROS MUZIEKCAFÉ zingen ze deze.

'Introducing' is de debuut-cd van de 30-jarige zangeres Robin McKelle uit Amerika en het is tevens een plaat die ze uit eigen zak heeft gefinancierd. Het album bevat songs uit de jaren '40. Door deze cd en haar optredens heeft zij inmiddels bewezen een nieuw fenomeen te zijn in jazzland. Ook zij staat op het North Sea Jazz Festival. Zaterdag is ze te gast bij Daniël.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Presentatie: Daniël Dekker.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl