Nederlandse Tafeltennisbond


Racketlontoernooi in Utrecht

26-06-2007

Op zaterdag 14 juli organiseert tafeltennisvereniging SVE uit Utrecht een groot Racketlontoernooi. Plaats van handeling is het luxueuze David-Loyd centrum waar alle faciliteiten beschikbaar zijn om een officieel racketlontoernooi te kunnen spelen.

Voor degenen die het nog niet kennen; Racketlon is een sport waarbij twee tegenstanders het in alle vier de racketsporten (tafeltennis, badminton, squash en tennis) tegen elkaar opnemen. De sport blijkt in een grote behoefte te voorzien want veel racketsporters zijn erg geĂŻnteresseerd te weten hoe ze het in de 'andere' racketsporten doen. Veel tafeltennissers bijvoorbeeld spelen ook graag squash of tennis en zijn benieuwd hoe ze het tegen 'echte' squashers of tennissers zouden doen.

In een officieel racketontoernooi spelen twee tegenstanders allereerst een game tafeltennis tot 21 punten. Meteen daarachteraan wordt een game badminton gespeeld (ook tot 21), vervolgens een game squash (tot 21) en een game tennis (tot 21). Uiteindelijk worden alle punten bijelkaar opgeteld en weet je wie de wedstrijd gewonnen heeft.

Heb je interesse mee te doen aan het toernooi neem dan contact op met Bernie Roelofs: 030-2970128 of e-mail: svetoernooien@hotmail.com

De toernooiposter kan je hier downloaden