Finale EBU European Jazz Competition 2007

26.04.2007 / 12:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Mojo concerts

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Finale EBU European Jazz Competition 2007
Zaterdag 14 juli, North Sea Jazz Festival

Vijf jonge en uiterst getalenteerde internationale groepen staan zaterdag 14 juli vanaf 18.30 uur in de Yenisei zaal van het North Sea Jazz Festival. Zij strijden in de finale van de eerste editie van de tweejaarlijkse EBU EUROPEAN JAZZ COMPETITION. Deze competitie heeft ten doel het vergroten van promotionele en internationale mogelijkheden van jong jazztalent wereldwijd.

De bij de European Broadcasting Union (EBU)aangesloten publieke omroepen van alle Europese landen en zogenaamde 'associate members' (als Canda en de VS) konden maximaal 3 nationale groepen nomineren. Een door de EBU geformeerde Europese commissie van jazzproducers selecteerde uit dit aanbod vier finalisten. De vijfde groep die de Europese finale compleet maakt is het 'Franz van Chossy Trio', winnaar 'Sena Prijs Beste Groep' van de laatste editie van de Dutch Jazz Competition.

Dankzij de betrokkenheid van de EBU zal de finale zal in vele Europese landen worden uitgezonden. Elke finalist presenteert een optreden van 45 minuten. De winnaars van de NORMA Prijs Beste Solist en de Sena Prijs Beste Groep worden omstreeks 00.15 uur bekend gemaakt. De winnaar zal naast een geldprijs waarmee een cd opgenomen kan worden, ondersteuning krijgen bij het vinden van optredens op belangrijke internationale jazz festivals en andere essentiële internationale evenementen.

Pierre Yves Tribolet, Manager Euroradio EBU: 'Het aantrekken van jonge luisteraars en het ondersteunen van jong talent zijn altijd belangrijke doelstellingen geweest van de publieke radio diensten van de EBU.' Jan-Willem Luyken, Directeur North Sea Jazz Festival: 'Er zit de laatste jaren veel vernieuwing, vooruitgang en ontwikkeling in de Europese Jazz. Het is fantastisch dat er nu een competitie komt met een top-afvaardiging van aanstormend talent uit Europa, en dat de finale ervan plaats vindt op het North Sea Jazz Festival.'

PROGRAMMA
18:30 TTPC & le Marin (FR)
19.30 Empirical (UK)
20:30 Franz von Chossy trio (NL/GE)
21.30 Frederik Köster Quartet (GE)
22.30 Chet Doxas Quartet (CAN)
23.30 Guest performance (jury beraad): Neil Cowley Trio (UK)
00:15 NORMA Prijs Beste Solist EBU European Jazz Competition 2007 SENA Prijs Beste Groep EBU European Jazz Competition 2007
00.30 Extra optreden 'Winnaar Beste Groep European Jazz Competition 2007'

De EBU European Jazz Competition is een samenwerking tussen de partners European Broadcasting Union (EBU), het North Sea Jazz Festival en de Stichting European Jazz Competition. Voor meer informatie: www.europeanjazzcompetition.com (actief vanaf 15 mei 2007)

Noot aan de redactie (