Gemeente Utrecht

Kritische gemeenteraad dwingt Giesberts voorstel Befu-terrein terug te nemen

Besluit over verplaatsing Van Hees uitgesteld tot eind 2007

In het debat over de toekomst van het befu-terrein e.o. (Hoograven-zuid), vanavond gehouden in de gemeenteraad, zag GroenLinks-wethouder Giesberts zich genoodzaakt zijn voorstel in te trekken. Een kritische gemeenteraad was niet overtuigd van het door de wethouder gepresenteerde feit dat er geen alternatieve locatie voor aannemer Van Hees zou zijn binnen of buiten de Utrechtse gemeentegrenzen. Giesberts heeft toegezegd om de alternatieve locaties nogmaals te bestuderen en eind 2007 aan de gemeenteraad voor te leggen.

De kritiek die Stadspartij Leefbaar Utrecht heeft op de verplaatsing van Van Hees van de Dichterswijk naar Hoograven, is dat je een probleem in de ene woonwijk niet moet oplossen door het te verplaatsen naar een andere woonwijk. Die problemen zitten hem met name in de te verwachten verkeersbelasting door ruim 2000 vrachtwagen per jaar voor Van Hees alleen, terwijl Hoograven ook te maken krijgt met extra woningbouw op bijvoorbeeld het Prozee-terrein. Alle partijen - behalve GroenLinks, VVD en ChristenUnie - sloten zich hierbij aan.

Dichterswijk
Dat neemt niet weg dat Leefbaar Utrecht van mening is dat ook de Dichterswijk zo snel als mogelijk moet kunnen beschikken over de groenvoorziening, die gepland is op het huidige terrein van Van Hees. De wethouder heeft aangegeven de alternatieve locaties beter te bestuderen en komt hopelijk in november met oplossing die voor alle partijen een goede is. Uiteraard zal Leefbaar Utrecht daar kritisch op blijven toezien.

Ik hoop u hiermee van dienst te zijn geweest. Voor meer informatie verwijs ik naar onze website www.leefbaarutrecht.nl

Met vriendelijke groet,

Bas Hendriksen
Beleidsmedewerker Stadspartij Leefbaar Utrecht
' 030 - 2861463
Ontvangt u onze digitale nieuwsbrief al?
Geef u op via http://www.leefbaarutrecht.nl/ !