Gemeente Venray


12 juli 2007

Veltum deels 30 km zone

`Eén van maatregelen in het kader van verkeersveiligheid'

Vanaf woensdag 18 juli wordt in een deel van de woonwijk Veltum een 30/kmh-zone ingesteld. Deze zones dragen bij aan de verkeersveiligheid en staan hoog in het vaandel van de gemeente. In het onlangs vastgestelde Venray's Verkeers- en Vervoersplan is daarom een project opgenomen om ze snel in te voeren in die woongebieden waar ze nog niet zijn. De nieuwe maximumsnelheid wordt met nieuwe en duidelijker borden aangegeven.

Het eerste woongebied dat aan de beurt is, betreft een groot deel van Veltum en wel de volgende straten: Adelbertweg, Alexanderhof, Andeslaan, Athoslaan, Boudewijnhof, Claudiahof, Cunerahof, Dagoberthof, Eligiusweg, Etnalaan, Everestlaan, Feldberglaan, Florishof, Gosewijnhof, Isabellahof, Karpatenlaan, Kulutweg (tussen Cunerahof en Lidwinahof), Laurahof, Lidwinahof, Matterhornlaan en de Tatralaan.

Door een lagere maximumsnelheid is het voor de automobilisten duidelijk dat men in een woongebied is, waar aangepast rijgedrag gewenst is. De komende jaren komen de woongebieden waar nog geen 30km/h-zone is aan de beurt.