Unieke samenwerking Dance4life in studentenwereld


Dance4life gaat samenwerken met studentenvereniging in de strijd tegen hiv en aids

, 20070712 -- Dance4life is de internationale actiecampagne waarbij jongeren zelf het heft in handen nemen in de strijd tegen hiv en aids. Hiv en aids treft vooral de jonge generatie. Het is voor het eerst dat een studentenevenement georganiseerd wordt in een grootste samenwerking met een goed doel. Duizenden aankomende studenten zullen in hartje Utrecht kennis maken tijdens de UIT met de studentenstad Utrecht en dit vormt een ideaal podium voor Dance4life om bekendheid en bewustwording te creëren onder de jongeren; ofwel jongeren zelf het heft in handen laten in de strijd tegen hiv en aids.

De Utrechtse Introductie Tijd 2007 (UIT) zal dit jaar plaatsvinden op 13 t/m 16 augustus. De Introductie Commissie organiseert tal van activiteiten rond deze dagen. Dit jaar zal de UIT echter georganiseerd worden in samenwerking met Dance4life. Voor het eerst organiseert Dance4life in samenwerking met een studentenvereniging activiteiten in de studentenwereld; een unieke samenwerking.

Wat is Dance4life?
Dance4life is de internationale actiecampagne waarbij jongeren zelf het heft in handen nemen in de strijd tegen hiv en aids. Op 18 september 2006 startte Giel Beelen het tweede Dance4life Scholenproject dat op de zaterdag voor Wereld Aids Dag (25 november) uitmondde in een mega event in het Gelredome. Dance4life is een internationale beweging, met meer dan tien actieve landen. Hiv en aids treft vooral de jonge generatie. Daarom is het ook juist die generatie die is opgestaan om te dansen.

Het is voor het eerst dat de UIT georganiseerd wordt in een grootste samenwerking met een goed doel. Duizenden aankomende studenten zullen in hartje Utrecht kennis maken met de studentenstad Utrecht en dit vormt een ideaal podium voor Dance4life om bekendheid en bewustwording te creëren onder de jongeren; ofwel jongeren zelf het heft in handen laten in de strijd tegen hiv en aids. De bezoekers van de UIT passen precies in de lijn van de generatie die Dance4life wil bereiken.

Dance4life stelt in samenwerking met het USC alles in het werk om het maximale eruit te halen wat erin zit. De gehele UIT zal een evenement worden waarbij grote artiesten zullen optreden in naam van Dance4life. Bekende Dance4life ambassadeurs, als Don Diablo, Partysquad, Benjamin Bates en Lange Frans en Baas B, zullen ervoor zorgen dat iedereen tot in de late uurtjes kan dansen voor het leven! Bovendien regelt het USC aanvullend nog artiesten als Benny Rodriguez, Jeckyll & Hyde, Baggi Bagovic, G-Spot & Jose, Jip Dellux, Gregor Salto en Brian S. Verder zullen er verscheidene activiteiten plaatsvinden als de Dance4life/ABN-AMRO-Openluchtdisco, cabaretvoorstellingen, een bike-act en nog veel meer. Dit alles zal plaatsvinden op het Janskerkhof, het USC en de grootste studentendiscotheek van Nederland; de Woolloomooloo.

Het USC heeft daarnaast activiteiten georganiseerd als onderdeel van de samenwerking. Zo zijn verscheidene ludieke inzamelingsacties georganiseerd zoals een Dance4life-slotfeest. De UIT, het hoogtepunt van een studentenjaar, zal in het teken staan van Dance4life en getracht zal worden om zoveel mogelijk bekendheid en bewustwording te creëren onder de bezoekers van de UIT.

Voor meer informatie:

Internet:

www.introductiedagen.nl
www.dance4life.nl/4life_act4life_artikel/9220
www.usc.nl

Dance4life ambassadeurs:

Interviews met de ambassadeurs die tijdens de UIT aanwezig zijn kunnen worden geregeld via onderstaande contactgegevens.





Utrechtsch Studenten Corps