Routes naar Balkan en Zuidoost-Europa in trek bij vakantiegangers


Auto populair vervoersmiddel naar verre vakantiebestemmingen

BREUKELEN, 20070712 -- Routenet, de online routeplanner van Locatienet, merkt een sterke stijging van het aantal gevraagde routes naar de Balkan en Zuidoost-Europa. Het totale aantal routes naar Kroatië bijvoorbeeld verdubbelde in de maand juni ten opzichte van de maanden daarvoor en belandt in de top 10 van bestemmingen. Tevens is er een grote stijging van het aantal routes te zien naar Turkije en Slovenië en andere landen die voorheen deel uit maakten van Joegoslavië. Het blijkt dat de auto een populair vervoersmiddel is naar deze vakantiebestemmingen.

Ondanks deze toename, winnen de Balkan en Zuidoost-Europa niet van de `traditionele' vakantielanden. De top 5 van landen die het meest ingegeven zijn als bestemming voor juni 2007 bij Routenet zijn respectievelijk Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Oostenrijk.

Routenet constateert ieder jaar een toename van het aantal bezoekers in de zomermaanden aan de website www.routenet.nl. De stijging wordt vooral veroorzaakt door de bezoekers die hun vakantieroute uitstippelen.

Ongeveer 30% van de gebruikers van Routenet heeft een navigatiesysteem in de auto die hen naar de vakantiebestemming leidt. Routenet wordt dan gebruikt om de route van tevoren te bekijken en de reistijd en afstand te bepalen. Vakantiegangers die niet in het bezit zijn van een navigatiesysteem kunnen de persoonlijke routebeschrijving uitprinten.

Routenet is de meest gebruikte routeplanner van Nederland (Bron: Multiscope). Volgens cijfers van de Stichting Internetreclame (STIR) van mei 2007 staat Routenet op nummer 12 van de top 20 sites met het grootste bereik (Bron: STIR).

Over Locatienet Internetuitgever

Locatienet BV is het bedrijf achter de bekende internetsite www.routenet.nl en het internationale merk Routenet. Locatienet is gestart in 1996 en gevestigd te Breukelen. Sinds maart 2000 vormt Locatienet een zelfstandige BV met PTV AG en het management als huidige aandeelhouders. Met een maandelijks bereik van ongeveer 30% en 3,5 miljoen unieke gebruikers in Nederland was Routenet.nl in 2006 de 16e website van Nederland (Bron: Multiscope). Locatienet is in de Benelux de standaard als gaat om het inzetten van kaarten en routeplanning voor de zakelijke websites. Haar webtechnologieën, of webservices, worden gebruikt door duizenden Nederlandse en Vlaamse bedrijven die hun bezoekers willen bedienen met betrouwbare kaart en/of route informatie. www.locatienet.com





Locatienet