Netmakelaar.nl: software `Housemouse' is aanwinst voor makelaars


LEIDERDORP, 20070712 -- In de woelige strijd om het woningaanbod in Nederland via internet bij potentiële kopers onder de aandacht te brengen, vervolgt netmakelaar.nl haar koers. Dit blijkt te werken, want inmiddels hebben zich ruim 1.500 makelaars bij deze site aangesloten. De kwaliteit van de content blijft het belangrijkste issue. Eigen software, op de markt gebracht onder de naam `Housemouse', zorgt ervoor dat de informatie altijd up-to-date is. Makelaars maken gretig gebruik van deze kosteloze service.

Door gebruik te maken van de uniek ontwikkelde software `Housemouse' wordt de koppeling van bestanden tussen makelaar en netmakelaar.nl heel eenvoudig tot stand gebracht. `Housemouse' schakelt met alle bekende systemen van makelaarskantoren.
Eenmaal gekoppeld heeft de makelaar er geen omkijken meer naar. Zodra de makelaar iets wijzigt aan zijn of haar eigen content, door bijvoorbeeld verkoop of prijswijzigingen van objecten, worden deze wijzigingen met een kleine handeling ook in netmakelaar.nl geupdate. Dit scheelt veel tijd en ergernis; ook voor de woningzoekende!

Content staat bij netmakelaar.nl veilig door gebruik van `Spidercontrol'. Deze software gaat het spideren (ongewenst overnemen van informatie van woninganbod-sites) van andere sites tegen. Zo waarborgt netmakelaar.nl dus dat de content niet in `verkeerde handen' komt en is de makelaar beschermd tegen onrechtmatig gebruik van zijn content. Daarentegen kan de makelaar ervoor kiezen om een bepaalde site juist wèl toegang tot zijn aanbod te geven. Hiermee is het probleem van verlies van overzicht of ongevraagd meerwerk niet meer aan de orde.

Momenteel zijn honderden makelaarskantoren van NVM, VBO, ERA, LMV en REMAX een samenwerkingsverband aangegaan met deze informele vereniging. Bovendien is sinds vorige week óók Makelaarsland.nl aangesloten.

Netmakelaar.nl is geschikt voor ieder zelfstandig makelaarskantoor, ongeacht of ze wel of geen lid zijn van een andere overkoepelende organisatie. Als lid ontvangt het makelaarskantoor automatisch aankoopopdrachten van particulieren. Netmakelaar.nl werkt kosteloos voor de professionele onroerend goed aanbieder met eigen content.

Zie ook:
www.netmakelaar.nl
info@netmakelaar.nl

Over Netmakelaar.nl

Netmakelaar.nl bestaat reeds 2,5 jaar en is uitgegroeid tot een consumentenmerk dat beschikbaar is voor alle makelaarsgroepen.
Deze zelfstandige organisatie heeft als doel het bijeen brengen en zichtbaar maken van vraag en aanbod in de Nederlandse onroerend goed markt. Op netmakelaar.nl vindt de bezoeker behalve de gebruikelijke woningen ook bedrijfsonroerend goed, vakantiewoningen, nieuwbouwprojecten én objecten die te huur staan. Zowel professionele aanbieders als particulieren zijn welkom.