Groep Wilders


woensdag 11 juli 2007
Vragen van het lid Fritsma (PVV) aan de Staatssecretaris van Justitie, over de problemen die uit te zetten vreemdelingen veroorzaken op vluchten van KLM / Air France.


1.)
Heeft u kennis genomen van het bericht over het voorstel van personeel van KLM / Air France om te stoppen met het uitzetten van vreemdelingen?*


2.)
Hoe vaak zorgen uit te zetten vreemdelingen voor problemen, agressie en overlast op luchthavens / in vliegtuigen en hoe vaak worden vluchten geannuleerd door overlast- veroorzakende vreemdelingen?


3.)
Wat zijn de gemiddelde kosten van het uitzetten van een vreemdeling, gelet op zaken als de prijs van een ticket, de begeleiding aan boord en de kosten van annulering van vluchten door misdragingen?


4.)
Deelt u de mening dat het ontoelaatbaar is dat vele reizigers / personeelsleden tijdens lijnvluchten last hebben van problemen- veroorzakende vreemdelingen die worden uitgezet?


5.)
Zo ja, bent u bereid om het PVV- plan uit te voeren om toestellen van de Koninklijke Luchtmacht in te zetten voor uitzettingen, zodat passagiers en personeelsleden op lijnvluchten nooit meer geconfronteerd worden met genoemde overlast?


* RTL- nieuws, 11 juli 2007


____________________