CDA

rsma_.jpg&tabid=157&mid=1006] 12 juli 2007 - Nieuws - Joldersma: Geen uitzondering voor coffeeshops bij invoering rookvrije horeca

Het CDA is het in grote lijnen eens met minister Klink om de horeca rookvrij te maken vanaf 1 juli 2008.

âHet CDA vindt het tijd worden om werk te maken van de bescherming van de werknemer en de niet-roker in de horecaâ, zo zei ze. Wel stelde Joldersma dat als voorwaarde voor het rookvrij maken, moet gelden dat alle horeca op dezelfde manier wordt behandeld; dus geen uitzondering voor coffeeshops. âDe eisen voor het rookvrij maken moeten voor een coffeeshop hetzelfde zijn als voor een café, daarbij staat de wettelijke eis van een rookvrije werkplek voorop,â aldus Joldersma.

De CDAâster zei zich te kunnen vinden in het feit dat de Minister rookkamers waar wel gerookt mag worden zal toestaan. Overigens stelde ze hierbij nog wel een aantal kritische vragen. âVaak laat de ventilatie en de afzuigsystemen nogal te wensen over, er blijken echter zeer veel mogelijkheden te zijn, de CDA-fractie vindt dat er ruimte moet zijn voor initiatieven vanuit de branche en dat technologische ontwikkelingen niet op voorhand mogen worden uitgeslotenâ. Joldersma vroeg de Minister om alle mogelijkheden hiervoor op een rijtje te zetten om tot een nadere uitwerking te komen hoe de rookruimte eruit zou kunnen zien.