Gemeente Hardenberg

Management Windesheim loopt flitsstage bij Hardenbergse bedrijven

Voorbereiding start HBO centrum in Hardenberg

Donderdag 12 juli 2007

Zon 20 directeuren van Hogeschool Windesheim in Zwolle hebben op donderdag 12 juli een dagje stage gelopen bij bedrijven en instellingen in de gemeente Hardenberg. Als toekomstig kenniscentrum voor de regio Hardenberg, wilden de directeuren van Windesheim graag kennismaken met de dagelijkse praktijk in verschillende ondernemingen.

De directeuren hebben daadwerkelijk meegelopen op de werkvloer. Dus geen gesprekken met de directie en rondleidingen, maar de handen uit de mouwen. Zo waren de managers te vinden bij Attractiepark Slagharen, Wavin Nederland, de Saxenburgh Groep, Itter Electronics, Woonzorgcentrum Avondlicht in Dedemsvaart en in het gemeentehuis in Hardenberg.

Centrale ontvangst
De directeuren van Windesheim werden donderdagochtend door burgemeester Bert Meulman ontvangen in het gemeentehuis. Vanaf 10.00 uur begonnen de flitsstages bij de verschillende bedrijven en instellingen. s Middags vond een centrale evaluatie plaats waar de persoonlijke ervaringen van de verschillende directeuren werden uitgewisseld.

HBO Centrum
De flitsstage is onderdeel van de voorbereiding voor de start van een HBO centrum in Hardenberg. Hogeschool Windesheim en de gemeente Hardenberg ondertekenden daartoe vorig jaar een intentie-overeenkomst. Het HBO Centrum van Windesheim in Hardenberg, dat overigens geen nevenvestiging is, gaat diverse kennis- en ontwikkelingsproducten op HBO-niveau aanbieden. Zo is inmiddels een ondernemersnetwerk van start gegaan. Zon 15 mensen vanuit zeer verschillende branches ontmoeten elkaar eens per maand om van elkaar te leren. Verder wordt het, bij voldoende deelname, mogelijk om in Hardenberg HOVO-opleidingen te volgen. Dit zijn cursussen en lezingen op HBO-niveau voor 55-plussers. De gemeente Hardenberg wil een impuls geven aan het opleidingsniveau en de innovatiekracht van het bedrijfsleven in de regio. Daarbij hoort ook het stimuleren van een goede doorstroming van MBO naar HBO. Windesheim is naast een onderwijsinstelling steeds meer een kennis- en onderzoekscentrum voor het bedrijfsleven. Reden voor beide partijen om de handen ineen te slaan.