Gemeente Alkemade


Digitale stadsgids door historisch Leiden

300 jaar geleden werd op 23 mei de Zweedse botanicus Carl Linnaeus geboren. Ter ere van zijn geboortedag is de stadsgids Linnaeus@Leiden ontwikkeld met een digitale stadswandeling door Leiden.

Linnaeus@Leiden biedt de (dag)toerist digitale informatie over Leiden als stad van wetenschappers & ontdekkingen door de leefwereld van Carl Linnaeus in Leiden te presenteren. De PDA-handcomputer (Personal Digital Assistent) is verkrijgbaar bij Naturalis en de Hortus botanicus Leiden en bevat naast de wandelroute informatie over zeventien historische locaties langs de route. De wandelaar ontvangt automatisch op de juiste plek de daarbij behorende informatie. Hij kan luisteren naar verhalen over Linnaeus' verblijf in Leiden rond 1737 en ondertussen afbeeldingen bekijken van grachtenpanden, hofjes en bloemen.

Route op eigen mobiel
Een Linnaeus@Leiden stadsgids met een langere wandelroute is tevens te downloaden op de eigen mobiele telefoon of smartphone. Door een sms te sturen naar 3010 met het woord 'leiden' ontvangt de bezoeker gratis een gids, toegesneden op mobiele telefoons. De gids bevat een plattegrond, informatie over de stad en twee stadswandelingen inclusief bondige informatie over historische locaties in Leiden.

Meer informatie
Voor meer informatie & downloaden van de stadsgids: www.leiden.nl of sms 'leiden' naar 3010.