Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 12 juli 2007

Zaanstreek-Waterland, 12-07-2007 o Met onder meer: auto over de kop, woninginbraak en piepende banden.

Auto over de kop

Wormer, woensdag 11 juli 2007, 15:09 uur.

De politie heeft een 31-jarige man uit Wormerveer aangehouden nadat hij met zijn auto over de kop was geslagen. De bestuurder reed vanuit de richting van zijn woonplaats over de Rigastraat en raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De auto raakte een boom en een verkeersbord en kwam op z'n dak tot stilstand. De bestuurder werd door ambulancepersoneel gecontroleerd maar bleek niets te mankeren. Van de automobilist werd een bloedproef gevorderd omdat hij mogelijk onder invloed was van verdovende middelen. De aanrijding vond plaats direct nadat een rijverbod wegens eerder druggebruik was afgelopen. Het kenteken- en rijbewijs werden ingevorderd en de rondom gedeukte auto werd door een bergingsbedrijf afgevoerd. De verdachte werd na verhoor en bloedproef in vrijheid gesteld.

Getuigen mishandeling gezocht

Purmerend, woensdag 11 juli 2007, 19:43 uur.

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die moet hebben plaatsgevonden op de Burg. D. Kooimanweg ter hoogte van het Cavaljeplein. Een 14-jarige jongen zou op deze locatie rond vier uur in de middag klappen tegen zijn hoofd hebben gekregen waardoor hij bewusteloos zou zijn geraakt. In het ziekenhuis bleek dat de jongen een bloedneus, een snee in de lip had en een tand kwijt was. De dader zou een ongeveer 17-jarige jongen zijn. Een tot nog toe onbekend gebleven vrouw zou alles hebben gezien en vervolgens het slachtoffer overeind hebben geholpen. Het wijkteam Overwhere verzoekt de vrouw en eventuele andere getuigen kontact op te nemen via 0900-8844.

Woninginbraak

Purmerend, woensdag 11 juli 2007, 20:21 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Zambezielaan. De woning was aan de achterzijde opengebroken. Met grof geweld waren de tuindeuren geforceerd nadat de poort naar het erf was open gedrukt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tijdens afwezigheid van de bewoner op woensdagavond tussen zes en acht uur. Uit de woning wordt onder meer een geldbedrag, sieraden, horloges en een fotocamera vermist. Agenten hebben een buurtonderzoek ingesteld en getuigen gehoord. Forensische Opsporing onderzoekt de sporen van de inbraak.

Piepende banden

Zaandam, woensdag 11 juli 2007, 22:42 uur.

Surveillerende agenten hebben een 25-jarige automobilist uit Zaandam aangehouden die met piepende banden en hoge snelheid de bocht door kwam op de A.F. de Savornin Lohmanstraat. Na een korte achtervolging reed de man zich klem. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Na verhoor werd de man met bekeuringen voor het roekeloos rijden zonder rijbewijs heengezonden.

Geen rijbewijs

Purmerend, woensdag 11 juli 2007, 15:02 uur.

Een 23-jarige man zonder bekende woonplaats is door de politie aangehouden omdat hij bij een verkeerscontrole geen legitimatie kon tonen. De man gaf na enig doorvragen toe niet in het bezit te zijn van enig rijbewijs. Justitie bepaalde dat de man kon worden heengezonden na het betalen van een boete van totaal 240 euro voor het rijden zonder rijbewijs en het niet legitimeren.

Inbraak tankstation

Oostzaan, donderdag 12 juli 2007, 05:56 uur.

Bij een tankstation aan het Zuideinde werd donderdagochtend tegen zes uur ingebroken. Een ruit werd vernield waardoor men naar binnen kwam. Uit een lade werden telefoonkaarten en enkele tankpassen weggenomen.

Laatst gewijzigd 12-07-2007 14:48 | © Politie Zaanstreek-Waterland |